1925: Μπολόνια – Τζένοα 2-2
Τότε που ο Μουσολίνι άρχισε να γίνεται κατάσταση στην Ιταλία, ένας από τους «δικούς του», ο Λέαντρο Αρπινάτι, κατακύρωσε γκολ ένα σουτ όπου η μπάλα έφευγε καθαρά έξω. Στον τελικό του κυπέλλου που είχε γίνει το Μιλάνο, η φοβερή και τρομερή εκείνη την εποχή Τζένοα είχε προηγηθεί 2-0 της Μπολόνια. Στο 60’ ο Μουτσιόλι της Μπολόνια έπιασε «κεραυνό» αλλά ο γκολκίπερ της Τζένοα Ντε Πρα εκτινάχθηκε κι έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Κόρνερ είπα; Λάθος. Ο Αρπινάτι με μερικούς «φασκιομένους» (είναι η «ρίζα» της ετυμολογίας του φασισμού) μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο κι απείλησαν τον διαιτητή Τζιοβάνι Μάουρο. «Η μπάλα ήταν γκολ, δεν το είδες καλά, το είδε ακόμα κι ο Ντούτσε». Γκολ… γκολ, τι να έκανε ο διαιτητής. Τελικό σκορ, 2-2. Ο Αρπινάτι ένα χρόνο μετά, άρπαξε την δημαρχία της Μπολόνια.
https://www.youtube.com/watch?v=VPQvekloS8U1966
Αγγλία – Δυτική Γερμανία 4-2
Η τεχνολογία, μπορεί, λέει, να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Σωστά. Μόνο που την τεχνολογία τη χειρίζονται… άνθρωποι. Στον πολυσυζητημένο τελικό του Μουντιάλ του ’66, στο Ουέμπλεϊ, στην παράταση ο Άγγλος Τζεφ Χαρστ έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στο χορτάρι. «Κανονικό γκολ, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή», αποφάνθηκε η τεχνολογία μετά από πολλά χρόνια. Η αγγλική τεχνολογία, όμως. Γιατί η γερμανική αποφάνθηκε πως η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή. Ο Αζέρος επόπτης Μπαχράμοφ έδειξε «γκολ». Παρέσυρε, έτσι το διαιτητή Ντινστ. Αργότερα γράφτηκε ότι είχε πάρει γραμμή από το… κόμμα, να αδικήσει τη Δυτική Γερμανία, η οποία είχε αποκλείσει την ΕΣΣΔ στον ημιτελικό γύρο.
1966: Αγγλία – Αργεντινή 1-0
Οι Άγγλοι οικοδεσπότες του Μουντιάλ προσπαθούν, αλλά οι Αργεντινοί αντιστέκονται. Ο Μπόμπι Τσάρλτον, μεγάλη φιγούρα των Άγγλων έχει «βιδωθεί» από τον πανύψηλο Αντόνιο Ρατίν. Και ξαφνικά, ο Γερμανός διαιτητής Κράιτλαϊν αποβάλει τον Ρατίν. Εγινε χαμός. Ο Ρατίν αρνήθηκε να περάσει εκτός γηπέδου και τότε ο «Σερ» Αλφ Ράμσεϊ, προπονητής της Αγγλίας αποκάλεσε «ζώα» τους Αργεντινούς. Τι δήλωσε ο Κράιτλαϊν για την αποβολή; «Ο Αργεντινός με έβρισε»! Μα, του λένε, εσύ δεν ξέρεις ισπανικά, ούτε ο Ρατίν γερμανικά και αγγλικά. «Με έβρισε με τα… μάτια», απάντησε ο Άγγλος!
1975: Βέρντερ Βρέμης – Ανόβερο 0-0
Οι Γερμανοί πίνουν μπίρα αντί για νερό. Κι οι διαιτητές… άνθρωποι είναι. Ο Βολφ Ντίτερ Αλενφελντερ «έπαιζε» το παιχνίδι της Βέρντερ με το Ανόβερο. Στο 32’ ο χερ Βολφ ρίχνει ένα παρατεταμένο σφύριγμα. Ημίχρονο! Τρέχει ο επόπτης να τον επαναφέρει, ανένδοτος ο ρέφερι. Η κερκίδα κρατούσε την κοιλιά της από τα γέλια. «Είμαστε άντρες κι οι άντρες δεν πίνουν πορτοκαλάδα», δήλωσε… ξεμέθυστος πια μετά το ματς ο Βολφ. Σωστός.
2006: Κροατία – Αυστραλία 2 – 2
Στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ο διάσημος Αγγλος διαιτητής Γκρέιαμ Πολ έδειξε δυο φορές κίτρινη κάρτα στον Κροάτη Σίμουνιτς. Και δεν τον απέβαλε! Ο Σίμουνιτς συνέχισε να παίζει κανονικά και μόλις τελείωσε το παιχνίδι, πήγε στον Πολ να διαμαρτυρηθεί! Τότε ο Πολ του έδειξε κόκκινη κάρτα!
https://www.youtube.com/watch?v=Nr4vufNwG4s
2004: Τυνησία – Σερβία 3-2
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας οι Τυνήσιοι στο ματς με τους Σέρβους κέρδισαν πέναλτι. Ο διαιτητής του αγώνα διέταξε έξι επαναλήψεις! Πότε οι Τυνήσιοι και πότε οι Σέρβοι έμπαιναν στην μεγάλη περιοχή πριν την εκτέλεση. Έξι φορές χτυπήθηκε το πέναλτι. Τέταρτος διαιτητής ο Γιώργος Καζναφέρης.


















