Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να προσεγγίσουν οι άνδρες ούτε τον αριθμό ούτε τα είδη τσαντών που έχει στην ντουλάπα της μια γυναίκα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ανάγκες τους είναι λιγότερες.
Με συγχωρείτε για τη γενίκευση, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ο πατέρας σας γκρίνιαζε συχνά για τον αριθμό τσαντών που είχε η μητέρα σας στην ντουλάπα, για να τις ταιριάζει ανάλογα με την περίσταση. Ε λοιπόν, είχε δίκιο. Χρειάζεστε διαφορετικό τύπο τσάντας, αναλόγως του στυλ, της εργασίας και των αναγκών σας, όπως άλλωστε ισχύει για όλα τα αξεσουάρ. Το θέμα των ανδρών που μεταφέρουν τσάντα παίζει να είναι ένα από τα πιο συζητημένα θέματα του ανδρικού στυλ τα τελευταία χρόνια. Ευτυχώς η αντίληψη που ήθελε τις τσάντες γυναικείο αξεσουάρ δεν υφίσταται πια, και όλο και περισσότεροι βλέπουν σε μια κομψή τσάντα το αξεσουάρ που θα ολοκληρώσει το look τους, πέρα από το ότι θα κάνουν τη δουλίτσα τους πιο οργανωμένα. Γιατί οι τσάντες δεν είναι μόνο πολύ χρήσιμες, αλλά και μια ωραία, μοντέρνα προσθήκη σε ένα καθημερινό σύνολο. Το μπέρδεμα ξεκινάει όταν πρέπει να αποφασίσεις ποια τσάντα να διαλέξεις από τα πολλά είδη που πουλιούνται εκεί έξω. Το κλειδί για να βρεις το σωστό είδος είναι να εξετάσει κάποιος τη ρουτίνα και τις ανάγκες του και κατόπιν να αποκτήσει μια τσάντα που να χωράει μέσα σε αυτές ή το αντίστροφο.
Η τσάντα του ταχυδρόμου -ή του αγγελιοφόρου όπως είναι η ακριβής μετάφραση του «the messenger bag»-, αποτίνει φόρο τιμής στις πρωτότυπες ταχυδρομικές τσάντες του παλιού καιρού και έχει πάνω της την αύρα του smart δραστήριου ανθρώπου, που ξεχωρίζει από το πλήθος. Το καλό με αυτό το είδος είναι ότι αναδεικνύει κάθε ντύσιμο και ορίζει το business casual. Πραγματικά είναι δύσκολο να κάνεις στυλιστικά λάθος κουβαλώντας μία τέτοια, καθότι η ευελιξία και η προσαρμογή της αποδεικνύεται τεράστια. Πέρα από τις κλασικές δερμάτινες επιλογές, υπάρχουν και εκείνες σε κανβά που πλένονται κιόλας. Το συνήθως τετράγωνο σχήμα τους αποδεικνύεται πολύ βολικό για να κουβαλήσεις το (μικρό) notebook, τα περιοδικά, τα βιβλία, τα σημειωματάρια και τα άλλα σύνεργα της καθημερινότητάς σου.
To σακίδιο πλάτης (backpack) από την άλλη, θα σε βγάλει παντού και πάντα ασπροπρόσωπο και αν κοιτάξεις βαθιά στη σχεδίασή του θα διαπιστώσεις ότι σε κάθε backpack κρύβεται η τσάντα του Λυκείου που πλέον ενηλικιώθηκε, κάτι που σημαίνει ότι η νεότητα συνεχίζεται με έναν τρόπο. Η επιλογή backpack πρέπει να είναι ανάλογη με τον τρόπο ζωής και το που κινείται κάποιος. Πιο business attitude αν εργάζεσαι σε τράπεζα ή σε σχολείο, πιο σοφιστικέ από οικολογικό δέρμα αν είσαι γιατρός, πιο street style αν είσαι δημοσιογράφος ή working class hero. Υιοθετημένο πια από σχεδόν κάθε φυλή στον πλανήτη, λύνει τα χέρια όταν ποδηλατείς, όταν περπατάς, ακόμη και όταν βιάζεσαι να προλάβεις το λεωφορείο είτε το βάλεις στην πλάτη -θυμήσου το ρητό που λέει ότι «οι ίσιες πλάτες είναι ευτυχισμένες πλάτες»– είτε το κρεμάσεις στον ώμο.
Μία άλλη διαρκώς ανερχόμενη κατηγορία σακιδίου και συγγενής του backpack είναι το laptop bag. Η εποχή της πληροφορίας και των κοινωνικών δικτύων μπορεί να μην μπαίνει σε καλούπια και να εκτείνεται εκθετικά, ο φορητός υπολογιστής σας όμως μπαίνει. Εδώ, λοιπόν, έχουμε έξτρα θήκες για φορτιστές και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, δίχτυα και ειδικές ενισχύσεις για την προστασία των ευθραύστων, αλλά και μια πρακτική χειρολαβή και ευκολίες για τους τους power users του Digital Age. Ασφαλώς, ένας άντρας πρέπει να έχει επιλογές και στις τσάντες, αν όχι μια πλήρη συλλογή. Πέρα από αυτά τα τρία είδη, λοιπόν, υπάρχει η τσάντα του γυμναστηρίου (μακρόστενο βαρελάκι με χερούλια και αθλητικό πνεύμα), εκείνη της παραλίας (συνήθως σε σχήμα φακέλου), ο στερεοτυπικός δερμάτινος χαρτοφύλακας (μάλιστα, κύριε προϊστάμενε), το σακ βουαγιάζ του Σαββατοκύριακου για τη μεταφορά ρούχων και προσωπικών αντικειμένων και κάποια άλλα είδη που μπορείς να δεις στο σχεδιάγραμμα.