Αυτήν την μπάλα δεν τη χτυπάς! Ούτε τη βάζεις κάτω από τη μασχάλη. Την κρατάς με στυλ και κλέβεις λίγο από τη δόξα της ή απλώς την αγγίζεις…
Κάθε χρόνο και περισσότεροι φίλαθλοι. Κάθε χρόνο μεγαλύτερα έσοδα. Όσοι νόμιζαν ότι το μπάσκετ στα χρόνια του Michael Jordan έφτασε στην κορύφωσή του, διαψεύστηκαν. Το μπάσκετ δεν έχει ταβάνι. O Lebron έγινε King και το παιδάκι από τα Σεπόλια υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο, που προκαλεί ίλιγγο, στα 250 εκατομμύρια δολάρια. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Jordan είχε συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια έσοδα από τα συμβόλαιά του. Ίσως επειδή ήταν ο «μαύρος Ιησούς», όπως τον βάφτισε ο Reggie Miller. Διότι αν ήταν «διάβολος» θα εισέπραττε περισσότερα. Και δεν θα φόραγε απλά Prada όπως η Μέριλ Στριπ στο φιλμ «Ο διάβολος φορούσε Prada», αλλά θα έπαιζε με μπάλα Prada. Κυριολεκτικά πλέον.
Η Prada μετά τη Chanel και τη Louis Vuitton κατασκεύασε τη δική της μπάλα μπάσκετ. Γιατί τα μεγάλα fashion brands ασχολούνται με το μπάσκετ; Γιατί το μπάσκετ είναι τέχνη. Και ένα έργο τέχνης με την υπογραφή της Prada είναι ελκυστικό. Κα φυσικά ακριβό. Η μπάλα της Prada είναι μαύρη σαν ένα stealth αντικείμενο, όπου δεσπόζει το χαρακτηριστικό τριγωνικό λογότυπο Prada και με τιμή περίπου στα 600 ευρώ. Τι κάνει αυτή τη μπάλα διαφορετική, εκτός από το λογότυπο; Ο κομψός μηχανισμός μεταφοράς με ιμάντες, στους οποίους υπάρχουν δερμάτινες πινελιές Saffiano και το μεταλλικό λογότυπο.
Προφανώς την μπάλα αυτή την έχεις για επίδειξη, διακοσμητική για το σαλόνι σου και όχι για να παίζεις στα γηπεδάκια της γετονιάς. Άλλωστε η πιο ακριβή μπάλα, η επίσημη μπάλα του ΝΒΑ πωλείται στα 150 ευρώ, ενώ η επίσημη μπάλα της Euroleague στα 70 ευρώ.
Η Prada έχει μπει για τα καλά στον χώρο του αθλητισμού. Ο ιταλικός οίκος μόδας ξεκίνησε πρόσφατα την τελευταία του συνεργασία με την Adidas, με μια συλλογή από αθλητικά παπούτσια και η αθλητική τρέλα δεν σταματά εκεί. Γιατί το κάνει; Η απάντηση είναι γιατί μπορεί. Και κάτι τελευταίο. Η μπάλα βγαίνει και σε διαβολικό, κατακόκκινο χρώμα…