Η προσήλωση του εστιατορίου Delta στο τρίπτυχο γαστρονομία – βιωσιμότητα – πολιτισμός αναγνωρίστηκε από τον θεσμό «FNL BEST RESTAURANT AWARDS » καθώς το εστιατόριο απέσπασε το βραβείο ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ και το βραβείο 3 αστεριών FNL στην κατηγορία Διεθνής Υψηλή Γαστρονομία.
Η καθιερωμένη απονομή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο εντυπωσιακό Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών όπου απονεμήθηκαν τα αστέρια σε εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, καθώς και τα ειδικά βραβεία.
Το DELTA είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΝΣ) τον Ιούλιο του 2021. Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.
Το αινιγματικό Haute Cuisine αφήγημα που ξεδιπλώνεται σταδιακά μέσα στον μεταμοντέρνας αισθητικής χώρο του Delta Restaurant, συνδυάζει τον μινιμαλισμό, την αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών και την εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας, ανάγοντας την επίσκεψη στο εστιατόριο σε μια υψηλής ποιότητας εμπειρία όλων των αισθήσεων.
Το μενού περιλαμβάνει 12 πιάτα που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος, με την ομάδα του. 12 στάδια, κάθε ένα από τα οποία βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία. Με ένταση και τόλμη που ενθουσιάζουν.
Τα βραβεία FNL που απέσπασε το εστιατόριο επισφραγίζουν και αναδεικνύουν αυτή τη μοναδικότητα του γαστρονομικού ταξιδιού που προσφέρει το Delta, πάντα πιστό στο βασικό του αξίωμα «καμία απώλεια, καμία σπατάλη».