Ο Τσέχος καλλιτέχνης χρησιμοποιεί παλιές ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα για να δημιουργήσει αναμορφικά γλυπτά που μοιάζουν με πορτρέτα όταν τα βλέπει κανείς από τη σωστή γωνία.
Στο πολυμορφικό σύμπαν του Πάτρικ Πρόσκο τα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας είναι μισή ανάσα δρόμος. Τα έργα του δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτικά και αναδεικνύουν το ταλέντο του να δημιουργεί ψευδαισθήσεις μέσω τεχνικών trompe l’oeil. Είναι γλύπτης και ζωγράφος, αλλά πάνω απ’ όλα visual artist. Χρησιμοποιώντας απροσδόκητα υλικά και την τεχνική των οπτικών ψευδαισθήσεων, ο Τσέχος καλλιτέχνης έχει παραδώσει στους φιλότεχνους 70 συγκλονιστικά projects τα οποία έχουν την ιδιότητα να μεταβάλλονται ανάλογα με την οπτική γωνία του θεατή, σαν μια ευγενική υπενθύμιση ότι η υποκειμενικότητα είναι καλύτερη από την αντικειμενικότητα.
Περίοπτη θέση στον κόσμο του Πρόσκο, όμως, έχουν οι εγκαταστάσεις του που υπάγονται στην κατηγορία «Anamorphosis». O πρωτοποριακός καλλιτέχνης αναμορφώνει παλιά πορτρέτα προσωπικοτήτων χρησιμοποιώντας υλικά που συνδέονται άμεσα με τον εκάστοτε εικονιζόμενο. Για τον Νίκολα Τέσλα, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε παλιές ηλεκτρικές συσκευές που δεν θα λειτουργούσαν αν ο εφευρέτης δεν είχε ανακαλύψει το εναλλασσόμενο ρεύμα, ενώ για τον περίφημο Jack Daniels, βλέπετε επάνω…
Για τον συνθέτη Αντονίν Ντβόρζακ, η χρήση μουσικών οργάνων για τη δική του αναμόρφωση ήταν μονόδρομος, ενώ για τον Φραντς Κάφκα (επάνω), μια γραφομηχανή, πινέλα και βάζα, φλιτζάνια του καφέ και είδη γραφής ήταν μερικά από τα υλικά που στα χέρια του Πρόσκο μπλέχτηκαν γλυκά για να αναδημιουργήσουν το πορτρέτο ενός από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του περασμένου αιώνα.