Η Generation Z ανακαλύπτει τον Αντόνι Γκαουντί και αποδεικνύει ότι η υψηλή Τέχνη είναι διαχρονική αλλά και δεκτική πολλών αναγνώσεων.
Είναι μόλις 24 χρόνων, visual artist και φανατική οπαδός της αρχιτεκτονικής του Αντόνι Γκαουντί, του Ισπανού που ηγήθηκε του καταναλανικού μοντερνισμού και κατέθεσε αριστουργήματα όπως το Πάρκο Γκουέλ και το Κάζα Γκουλά ή αλλιώς η Πεδρέρα. Τα έργα του Γκαουντί δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη Βαρκελώνη και αποτελούν πόλους έλξης για επισκέπτες και μελετητές.
Κάτι λιγότερο από έναν αιώνα από τον θάνατό του -χτυπήθηκε το 1926 από διερχόμενο τραμ, αφήνοντας ανολοκλήρωτη τη συγκλονιστική Σαγράδα Φαμίλια-, η Αριάδνα Χιμένεθ αναβιώνει τον φανταστικό κόσμο που έστησε ο Γκαουντί με τις ρευστές φόρμες, τα ζωηρά χρώματα και τα έντονα διακοσμητικά στοιχεία, αυτή τη φορά δημιουργώντας ονειρικά τοπία στην οθόνη του υπολογιστή της.
Το νέο ρεύμα που δημιούργησε στα χνάρια του διάσημου συμπατριώτη της ονομάζεται φυσικά «Gaudism», αν και η Αριάδνα αντλεί έμπνευση και από τον Αμερικανό γλύπτη και αρχιτέκτονα τοπίου Ισάμου Νογκούτσι, που είχε τις σπηλιές ως σήμα κατατεθέν των δημιουργιών του. Τα πολύχρωμα οργανικά τοπία της, τα οποία πλάθει με τη βοήθεια του υπερδημοφιλούς εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης Midjourney, ξεφυτρώνουν στη σελίδα της στο Instragram και μας δίνουν μια ιδέα τού τι θα έκανε ο Γκαουντί αν ζούσε σήμερα. Η εικονική πραγματικότητα της Χιμένεθ είναι καλύτερη από τη δική μας; Ιδού η απορία…