Μοντέρνο, ζωντανό, ανυπόκριτο και με value for money τιμές, το πρώτο εστιατόριο του Jamie Oliver στην Αθήνα -άνοιξε πριν λίγους μήνες στο Golden Hall– αποτελεί μια εξαιρετικά φιλόξενη γαστρονομική πρόταση.
Το πρώτο εστιατόριο μεταβλήθηκε γρήγορα σε talk of the town για foodies, οικογένειες και νέους τόσο για τη μοναδική γευστική εμπειρία που προσφέρει όσο και για το ότι σε προκαλεί να χαλαρώσεις και να απολαύσεις καλό φαγητό (γεύμα, δείπνο) σε συνδυασμό με τα ψώνια ή με μια τυπική καθημερινότητα.


Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στην απλότητα με νόστιμες, θρεπτικές πρώτες ύλες («quality in simplicity»), σωστό μαγείρεμα και διακριτές γεύσεις, χωρίς υπερβολές και εντυπωσιασμούς. Παράλληλα, αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς το παγκόσμιο γίνεται τοπικό, καθώς στα πιάτα του πρωταγωνιστούν ντόπια υλικά από μικρούς παραγωγούς της χώρας μας. Οι επιρροές είναι παγκόσμιες, οι επιδράσεις οφείλονται στη Μεσόγειο, αλλά είναι το άγγιγμα ενός καταξιωμένου Κύπριου σεφ, του Κυριάκου Κυριάκου, που σε συνεργασία με τον χαρισματικό Βρετανό σεφ ένωσε την Ελλάδα με τα παγκόσμια γαστρονομικά ταξίδια του Jamie Oliver.

Όπως ο ίδιος λέει, «το Jamie Oliver Kitchen δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο –είναι ένα ταξίδι γεύσεων. Θέλουμε οι επισκέπτες να ανακαλύψουν πώς κάθε υλικό, κάθε πιάτο, αφηγείται μια ιστορία από διαφορετικά μέρη του κόσμου, ενώ παράλληλα παραμένει κοντά στη φιλοσοφία του Jamie για φρέσκα, ποιοτικά και απλά πιάτα που φτιάχνονται με αγάπη». Όντως, το εστιατόριο στο Golden Hall είναι ένας μοναδικός χώρος όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα all-day μενού και μοιράζονται πιάτα φτιαγμένα από εξαιρετικές πρώτες ύλες, όπως ακριβώς θα τα μοιραζόταν ο Jamie με τους φίλους και την οικογένειά του.

Για παράδειγμα, το πιάτο Beetroot Labneh είναι εμπνευσμένο από τη Μέση Ανατολή, αλλά φτιάχνεται με γιαούρτι από την Αρκαδία, ενώ το Chicken al Mattone, είναι ένα πιάτο που δείχνει την απλότητα και τη δύναμη των σωστών υλικών: ελληνικό κοτόπουλο Πίνδου ελευθέρας βοσκής, μαριναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά και pesto kale.
Σημειωτέον, το ελαιόλαδο είναι το θεμέλιο σχεδόν κάθε πιάτου (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία και την Κρήτη). Το μοσχάρι είναι από την Ελασσόνα, τα γαλακτοκομικά από την Αρκαδία, τα καπνιστά αλλαντικά από τη Θράκη, τα λαχανικά από μικρούς καλλιεργητές στην Αττική και τη Βοιωτία. Στο μενού βρίσκουμε ψάρια, θαλασσινά, καρπάτσιο, σεβίτσε, ευφάνταστες super food σαλάτες, pinsa, pasta, πειραγμένα cocktails και ποιοτικά αποστάγματα.

Ο Jamie Oliver αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο στον χώρο της μαγειρικής και της κοινωνικής δράσης. Κατά τη διάρκεια της 24χρονης καριέρας του στην τηλεόραση και τις εκδόσεις, έχει πουλήσει σχεδόν 50 εκατομμύρια βιβλία παγκοσμίως, ενώ οι τηλεοπτικές του σειρές παρακολουθούνται από εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Το νέο εστιατόριο κινείται μέσα στο πνεύμα του και αναδεικνύει τον πολύπλευρο χαρακτήρα του.
Jamie Oliver Kitchen: Λεωφόρος Κηφισίας 37Α, Μαρούσι 151 23 Golden Hall, 2ος όροφος
Δευτέρα έως Σάββατο: 12:30 – 22:30























