Ό,τι και αν «μαγειρεύουν» φέρνει πολύ σε γλυπτική, ζωγραφική και αρχιτεκτονική. Και ταυτόχρονα είναι αυθεντική υψηλή γαστρονομία.
Ξεκίνησαν από την Φλωρεντία, εδρεύουν στο Μιλάνο, ενώ πλέον έχουν γραφείο και στο Λονδίνο. Αν τις αποκαλέσεις «food designers» τις υποτιμάς. Γιατί εδώ το φαγητό διηγείται κάτι πολύ βαθύτερο από τη λαμπερή επιφάνεια ενός «περιτυλίγματος». Καλύτερα, λοιπόν, να προσπαθήσεις να καταλάβεις ακριβώς τι κάνουν (από το 2001). Δύο δεκαετίες μετά, δηλαδή, από τότε που η αρχιτεκτόνισσα Francesca Sarti και οι φίλες της αποφάσισαν να εξερευνήσουν τα όρια μεταξύ του design και του φαγητού, έχουν καταφέρει να μετουσιώσουν τη δημιουργικότητα σε φαγητό.
Η Francesca δημιούργησε μια κολεκτίβα που έχει να υπερηφανεύεται για διαδραστικές εγκαταστάσεις, επικά γεύματα και χώρους εστίασης, στα οποία το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η υψηλή αισθητική και η αντίληψη που θέλει το φαγητό να ενδύεται καλλιτεχνικό μανδύα. Το όνομα τα λέει όλα: «Arabeschi di Latte», που στα ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «στολίδια του γάλακτος» -αυτό είναι το νόημα, όμορφα αντικείμενα που τρώγονται. Και παράλληλα, μεταφράζουν τον νέο, μοντέρνο κόσμο σε μπουκιές και γουλιές.
Διότι το φαγητό διηγείται ιστορίες, περιγράφει κουλτούρες, καταρρίπτει εμπόδια, γεφυρώνει χάσματα. Και στα χέρια της κολεκτίβας γίνεται ένα εργαλείο που διασκεδάζει και που αφορά τους πάντες, και ως τέτοιο μπορεί να συγκριθεί μόνο με καθολικά φαινόμενα, όπως η μουσική λ.χ.
Κάποιες φορές τα projects τους μοιάζουν με πάρτι, άλλες με νατουραλιστικούς ύμνους και άλλες με δείπνα εποχής σε μέρη που έχουν βγει από ταινίες του Βισκόντι. Και όλα αυτά για τα μεγαλύτερα brands, οίκους μόδας, μουσεία, οργανισμούς και επιχειρήσεις του κόσμου.