Έξι ποτά εγνωσμένου κύρους και πλούσιας ιστορίας που δεν έχουν φύγει ποτέ από το προσκήνιο. Βλέπετε, η ποιότητα είναι πάντα μια επίκαιρη τάση.
J & B Whisky: Το J&B είναι το ουίσκι που βλέπαμε σε κάθε τραπέζι του νυχτερινού κέντρου στην Ελλάδα τις δεκαετίες του ’60 & ’70 και αυτό είναι κάτι που μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει βλέποντας ελληνικές ταινίες της εποχής. Υπήρξε αγαπημένο ουίσκι του Τρούμαν Καπότε και πολλών άλλων διάσημων, και ακόμη και σήμερα υπάρχει σε όλες τις χώρες που μπορείς να βρεις νόμιμα αλκοόλ.
Teachers Whisky: Το Teachers είναι ένα ουίσκι με μεγάλη ιστορία που ξεκινά σχεδόν 150 χρόνια πριν. Ήταν ιδιαίτερα γνωστό για τις διαφημίσεις του και ιδιαίτερα αγαπητό στους γνώστες, αφού είναι ένα blend whisky με αρκετά μεγάλο ποσοστό σε malt.
Lillet: Παράγεται στο Bordeuax από το 1872 και είναι ένα ποτό με βάση το κρασί που αρωματίζεται με βότανα (θυμίζει βερμούτ). Μετά την επέλαση των ουίσκι επανήλθε σε μια ταινία του James Bond, το Casino Royale, για το αγαπημένο του κοκτέιλ Vesper, και έκτοτε χρησιμοποιείται σε πολλά νέα κοκτέιλ.
Campari: Το Campari είναι ίσως το μόνο ποτό που εδώ και πολλά χρόνια δεν λείπει από κανένα μπαρ. Το άρωμα από νεράντζι, βύσσινο και φράουλα σε συνδυασμό με τη γλυκιά στην αρχή και πικρή στο τελείωμα γεύση του το καθιστούν ιδανική επιλογή για απεριτίφ και κοκτέιλ.
Tia Maria: Αποτέλεσε αγαπημένο ποτό των κυρίων μιας άλλης εποχής και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στην πλούσια γεύση που αποτελείται από παλαιωμένο ρούμι, βανίλια και καβουρδισμένο καφέ. Η αρχική συνταγή χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, όμως στην παραγωγή βγήκε το 1950, όταν ο Δρ. Έβανς την ανακάλυψε σε ένα χαμένο χειρόγραφο.
Martini: Η συνταγή του παραμένει μυστική ακόμα και σήμερα και μόλις 3 άτομα είναι αυτά που τη γνωρίζουν! Αποτελείται από λευκό κρασί που προέρχεται από τις ποικιλίες Ugni Blanc και Catarratto που αναμειγνύεται με διάφορα βότανα. Έγινε ιδιαίτερα γνωστό από το ομώνυμο κοκτέιλ και είναι και ακόμα και σήμερα το τέταρτο πιο αναγνωρισμένο ποτό στον πλανήτη.
Διαβάστε ακόμη
Ποτέ δεν είναι αργά για να δεις το «Ethos»
7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το αμερικανικό ουίσκι
6 μυστικά και tips για τη σανγκρία
6 μυστικά και tips για τη σανγκρία