Απέσπασε δύο αστέρια Michelin ύστερα από μόλις έναν χρόνο λειτουργίας, αλλά και ένα Green Star για τη βιώσιμη και αειφόρο γαστρονομική του φιλοσοφία.
Μετά από περίπου έναν χρόνο λειτουργίας, το Delta Restaurant (εντός του ΚΠΙΣΝ) αποδεικνύει ότι αποτελεί μια νέα δύναμη στην παγκόσμια γαστρονομική σφαίρα, καταφέρνοντας να βραβευθεί με δύο Αστέρια MICHELIN Guide Athens και ένα MICHELIN Green Star for Sustainable Gastronomy.
Η συγκεκριμένη διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και τοποθετεί το Delta Restaurant στο 3% μιας εκλεκτής elite εστιατορίων παγκοσμίως, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την πρώτη μόλις αξιολόγηση κρίνεται ένα εστιατόριο άξιο για δυο Αστέρια MICHELIN και ένα MICHELIN Green Star.
Εξίσου σημαντικό όμως, είναι και το Green Star, μια διάκριση που συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα και βοηθά τον επισκέπτη να αναγνωρίσει τον ιδιαίτερης αξίας συνδυασμό της υψηλής γαστρονομίας και της δέσμευσης στις αρχές της βιωσιμότητας. Με βασική αρχή το «καμία απώλεια, καμία σπατάλη», το εστιατόριο που βρίσκεται εντός του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φροντίζει ώστε κάθε υλικό να συμμετέχει σε έναν κύκλο που μπορεί ξεκινάει από τα ορεκτικά, να συνεχίζεται στα κυρίως και να ολοκληρώνεται στα επιδόρπια.
Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να επιβραβεύσουν την προσπάθεια που γίνεται από τους chef του εστιατορίου Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο να αλλάξουν το ελληνικό γαστρονομικό status quo, τις μοναδικές οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη, που λειτουργούν ως τα απαραίτητα σημεία στίξης ενισχύοντας γεύση και επίγευση, την επιμονή του «Δειπνοσοφιστήριον» των Δημήτρη Χριστοφιλέα, Τάκη Χριστοφιλέα, Διομήδη Καψάλη και Δημήτρη Σκαρμούτσου να επιλέγουν την καινοτομία και το όραμα του Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το οποίο αποτελεί ένα τοπόσημο της σύγχρονης Ελλάδας, έναν δημόσιο χώρο ανοιχτό σε όλους αλλά και πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας όσον αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και το αποτύπωμα στο ευρύτερο οικοσύστημα.
Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό εγχείρημα, ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δήλωσε σχετικά «Συγχαρητήρια στους Γιώργο Παπαζαχαρία, Θάνο Φέσκο και όλη την ομάδα του εστιατορίου Delta, καθώς και το Δειπνοσοφιστήριον! Μέσα σε περίπου έναν χρόνο λειτουργίας, και μέσα από αντίξοες συνθήκες, το εστιατόριο κατάφερε να κατακτήσει μία από τις πιο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στον χώρο, αναδεικνύοντας το Delta σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς γαστρονομικούς προορισμούς. Όλοι μας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια που πιστέψαμε και στηρίξαμε αυτήν την προσπάθεια, και που βλέπουμε το όραμα για τη δημιουργία του Delta -που έρχεται να συμπληρώσει την ταυτότητα του ΚΠΙΣΝ ως διεθνούς πρότυπου, περιβαλλοντικά βιώσιμου δημόσιου χώρου- να γίνεται πραγματικότητα, να αναγνωρίζεται και να βιώνεται ως μοναδική γευστική εμπειρία».
Ακολουθήστε το zeitgeist.gr στο facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα θέματα και να στηρίξετε την ποιοτική δημοσιογραφία, πατώντας like στο facebook banner που βλέπετε κάτω ή πάνω δεξιά.