Μια νέα συλλεκτική έκδοση φέρνει στο φως σπάνιες, έγχρωμες εικονογραφήσεις των πρωταγωνιστών της ελληνικής μυθολογίας και διηγείται τους μύθους με τον πιο μοντέρνο τρόπο.
ΟΑριστοτέλης έλεγε ότι «ο λάτρης του μύθου είναι κατά μία έννοια λάτρης της σοφίας, καθώς ο μύθος συνθέτεται από θαύματα». Η ελληνική μυθολογία υπήρξε από πάντοτε πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες καθώς αναδεικνύει την ανθρώπινη κατάσταση και την αστάθεια της ανθρώπινης φύσης από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Οι περιπέτειες και τα δράματα έχουν αιχμαλωτίσει το κοινό από τις πρώτες αφηγήσεις αυτών των ιστοριών έως τις σύγχρονες κινηματογραφικές και λογοτεχνικές διασκευές.
Το πολύχρωμο λεύκωμα των εκδόσεων Taschen «Greek Myths» περιλαμβάνει σπάνια και ανεπανάληπτα έργα τέχνης που έχουν εικονογραφηθεί από τις κορυφαίες μορφές της Χρυσής Εποχής της Εικονογράφησης (εκεί γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα), συμπεριλαμβανομένων των Walter Crane, Arthur Rackham και Virginia Frances Sterrett. Περιέχει επίσης μεταγενέστερες εικονογραφήσεις του σύγχρονου διάσημου αναρχικού καλλιτέχνη Κλίφορντ Χάρπερ, κείμενα του Gustav Schwab (διάσημου ιστορικού συγγραφέα του 19ου αιώνα), αλλά και κάρτες και χάρτες του 16ου αιώνα.
Από την ιστορία του Περσέα και της Μέδουσας, τις ιστορίες της Τροίας και του Δούρειου Ίππου, μέχρι τη διάσημη τραγωδία του Οιδίποδα, το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς τα αθάνατα δράματα και τους εμβληματικούς μύθους της ελληνικής μυθολογίας, που αποτελούν το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού και λογοτεχνίας. Ζωντανεύοντας τον ηρωισμό, την τραγωδία και το θέατρο της αρχαίας Ελλάδας, οι Greek Myths είναι μια απίστευτα εικονογραφημένη συλλογή για τα κατορθώματα του Ηρακλή, του Ιάσονα, του Οδυσσέα και πολλών άλλων, αλλά και γεμάτη μάχες, πολέμους, δολοφονίες και εκδίκηση.
Οι εικονογραφήσεις συμπληρώνονται από πληροφορίες για κάθε ιστορία, ένα γενεαλογικό δέντρο των Ελλήνων θεών και χάρτες, βιογραφίες όλων των επιλεγμένων καλλιτεχνών, καθώς και ένα εκτενές γλωσσάρι των πιο διάσημων πρωταγωνιστών της αρχαίας Ελλάδας. Υπογράφεται, δε, από τον σύγχρονο Γερμανό αρχαιολόγο Michael Siebler.