fbpx
Saturday, November 22, 2025
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Matsusaka, το διαμάντι του κρέατος

Μόδεστος Κούρτης by Μόδεστος Κούρτης
December 2, 2020
in Food, Eclecticism
Matsusaka, το διαμάντι του κρέατος
Matsusaka, το διαμάντι του κρέατος
7
SHARES
737
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ακριβότερο ιαπωνικό brand κρέατος έχει ονομασία προέλευσης, υψηλό ποσοστό ενδομυϊκού λίπους και απαράμιλλο γευστικό βάθος. Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία όμως που το κάνουν τόσο μοναδικό;

Με umami-κό προφίλ και φίνα, σχεδόν βουτυράτη υφή, θεωρείται η επιτομή της πολυτέλειας, που μόνο αυστηροί connoisseurs και η ελίτ των κρεοφάγων μπορούν να εκτιμήσουν. Το Matsusaka, όπως όλα τα Wagyu brands, είναι ονομαστό για τον υψηλό βαθμό της ποιότητας του κρέατος και το εξαιρετικό ενδομυϊκό του λίπος.
Τα κριτήρια αξιολόγησης και στη συνέχεια πιστοποίησης από κάποιο μέλος της Ιαπωνικής Ένωσης Κατηγοριοποίησης κρέατος είναι πολύ συγκεκριμένα και αφορούν στην κατανομή του ενδομυϊκού λίπους στο κρέας, στο χρώμα του κρέατος σε συνάρτηση με τη φωτεινότητά του, στη σφριγηλότητα και υφή του κρέατος και στο χρώμα σε συνάρτηση με τη λάμψη και την ποιότητα του λίπους του. Όπως το Kobe και άλλα Wagyu brands, προέρχεται από ιαπωνικές μαύρες δαμαλίδες που εν προκειμένω εκτρέφονται με εξειδικευμένες μεθόδους και εντός της περιφέρειας Mie. Μετά το πρώτος έτος τους και για 900 μέρες ακολουθούν μια ειδική δίαιτα που περιλαμβάνει συνδυασμό σόγιας, σιτάρι, κριθάρι και ρύζι. Η συγκεκριμένη δίαιτα αυξάνει σημαντικά το βάρος τους με αποτέλεσμα και τη δραστική αύξηση του ενδομυϊκού λίπους του οποίου η ομοιόμορφη κατανομή συχνά προϋποθέτει μασάζ με Shōchū, ένα ιαπωνικό απόσταγμα υψηλού αλκοολικού βαθμού. Η σφαγή γίνεται μόλις ολοκληρώσουν το τρίτο έτος και στη συνέχεια αξιολογούνται από τον οργανισμό κρέατος Mie Matsusaka με βαθμό απόδοσης που χωρίζεται στις κατηγορίες: A, B και C. Kάθε γράμμα να συνοδεύεται από έναν αριθμό από το 1 έως το 5, που αναφέρονται στο βαθμό ποιότητας. Μόνο μοσχάρια που συγκεντρώνουν βαθμό Α4 ή Α5 πιστοποιούνται και πωλούνται ως Matsusaka ενώ η αξιοπιστία του συγκεκριμένου brand προστατεύεται με τη διαμόρφωση μιας λίστας εγκεκριμένων πωλητών και τον καθορισμό μοναδικού δεκαψήφιου αριθμού ταυτοποίησης για κάθε μοσχάρι Matsusaka. Περίπου 2.500 μοσχάρια σφάζονται ετησίως ενώ όλα τα αυθεντικά σημεία πώλησης διαθέτουν ανάλογο πιστοποιητικό από τον αρμόδιο Σύνδεσμο.
Το Matsusaka απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση για να αναδειχθεί ο εξαίσιος γευστικός του χαρακτήρας. Ψήνεται κλασικά όπως μια εξαιρετική μοσχαρίσια κοπή αλλά σερβίρεται και ως shabu – shabu, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες που βυθίζονται σε ζωμό από κέλπιες (είδος φυκιών) πριν καταναλωθούν. Μια ακόμα μέθοδος είναι το sukiyaki, που περιλαμβάνει ελαφρύ βράσιμο των λεπτοκομμένων κομματιών σε σκεύος με warishita, μια σάλτσα από ζάχαρη, sake, και σάλτσα σόγιας. Μετά το μαγείρεμά τους, αφαιρούνται από το σκεύος και βυθίζονται σε ωμό αυγό.

Ας σημειωθεί ότι ο αριστοτέχνης χασάπης Στράτος Δρακούλης έχει την αποκλειστική διάθεση κρέατος Matsusaka σε όλη την Ευρώπη.

Tags: ΙαπωνίαMatsusakaΔρακούλης
Previous Post

Το ψυχογράφημα του Μπέρνι Γκούντερ

Next Post

Ο Ingmar μιλάει για τον Bergman

Next Post
Ο Ingmar μιλάει για τον Bergman

Ο Ingmar μιλάει για τον Bergman

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Prince Oliver Summer 2024: Viva La Vida

Prince Oliver Summer 2024: Viva La Vida

by Zeitgeist Team
July 6, 2024
0

Ομορφιά, αισιοδοξία, συναισθήματα, αισθητική κομψότητα. Η νέα θερινή συλλογή της Prince Oliver μάς έρχεται από μία ιταλική βίλα του Νότου...

Rolex και Carlos Alcaraz στην κατάκτηση του US Open 2025

Rolex και Carlos Alcaraz στην κατάκτηση του US Open 2025

by Zeitgeist Team
September 8, 2025
0

Ένα ακόμη κεφάλαιο σε μια επική αντιπαλότητα, καθώς την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, μπροστά σε 23.700 θεατές στο Arthur Ashe Stadium,...

maksym-kaharlytskyi-5ZmAyIG_OrI-unsplash

Οι οινικοί θησαυροί της Ιβηρικής

by Μόδεστος Κούρτης
May 1, 2021
0

Δύο χώρες, η Ισπανία και η Πορτογαλία, δύο τύποι ενισχυμένων κρασιών, τα ισπανικά Sherries και τα πορτογαλέζικα Port, σφραγίζουν με...

H6 Julietta, ένα supercar για κοινούς θνητούς

H6 Julietta, ένα supercar για κοινούς θνητούς

by Παντελής Περιβολάρης
February 22, 2021
0

Έχουμε δει άπειρα concept cars που δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να αποκτήσουμε, λόγω κόστους. Με αυτό εδώ τα πράγματα είναι...

To Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και το Δειπνοσοφιστήριον ενώνουν τις δυνάμεις τους

To Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και το Δειπνοσοφιστήριον ενώνουν τις δυνάμεις τους

by Zeitgeist Team
January 18, 2023
0

Το Δειπνοσοφιστήριον και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ανακοίνωσαν και επίσημα την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας τους στο μουσείο...

Γιάννης Μηλιώκας: «Μέσα από τη στέρηση που βιώνουμε σήμερα, πήραμε μεγάλο μάθημα»

Γιάννης Μηλιώκας: «Μέσα από τη στέρηση που βιώνουμε σήμερα, πήραμε μεγάλο μάθημα»

by Γιώργος Κοβός
March 11, 2021
0

Στα 70 του πλέον, ο καλλιτέχνης που εφηύρε το βουκολικό ροκ, έκανε το parody επιστήμη και περιέγραψε τη σύγχρονη ελληνική...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Άλκης Φιτσόπουλος

Tα ζόμπι των social media

Marieta Kondou

Μαριέττα Κόντου

Η διπολική μας ιδιοσυγκρασία και ο χειρότερος εαυτός μας

Εύη Νεοφώτιστου

Τι να κάνω όταν όλα γύρω μου καταρρέουν

Aggoules 300px

Αντώνιος Αγγουλές

Οι συμβουλές που σώζουν ζωές στα βουνά

Κωνσταντίνος Παντίδος

Να, γιατί έχουμε ανάγκη τα κατοικίδια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
January 30, 2021
0

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

by Zeitgeist Team
June 16, 2022
0

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Γνωρίστε τη Συναισθηματική Αρχιτεκτονική

Γνωρίστε τη Συναισθηματική Αρχιτεκτονική

November 21, 2025
Στιγμές Μάρθα Γκράχαμ στο Μέγαρο Μουσικής!

Στιγμές Μάρθα Γκράχαμ στο Μέγαρο Μουσικής!

November 19, 2025
Η Κατερίνα Μακρυγιάννη γιόρτασε στο Παρίσι 10 χρόνια δημιουργίας

Η Κατερίνα Μακρυγιάννη γιόρτασε στο Παρίσι 10 χρόνια δημιουργίας

November 19, 2025
Μια καμπάνια που επιβεβαιώνει ότι η Μόδα μπορεί να είναι Τέχνη 

Μια καμπάνια που επιβεβαιώνει ότι η Μόδα μπορεί να είναι Τέχνη 

November 19, 2025
Εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973 – 2023

Εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973 – 2023

November 14, 2025

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp