fbpx
Thursday, July 7, 2022
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • English
  • Greek
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • English
  • Greek
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Matsusaka, το διαμάντι του κρέατος

Μόδεστος Κούρτης by Μόδεστος Κούρτης
December 2, 2020
in Food, Eclecticism
Matsusaka, το διαμάντι του κρέατος
Matsusaka, το διαμάντι του κρέατος
5
SHARES
487
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ακριβότερο ιαπωνικό brand κρέατος έχει ονομασία προέλευσης, υψηλό ποσοστό ενδομυϊκού λίπους και απαράμιλλο γευστικό βάθος. Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία όμως που το κάνουν τόσο μοναδικό;

Με umami-κό προφίλ και φίνα, σχεδόν βουτυράτη υφή, θεωρείται η επιτομή της πολυτέλειας, που μόνο αυστηροί connoisseurs και η ελίτ των κρεοφάγων μπορούν να εκτιμήσουν. Το Matsusaka, όπως όλα τα Wagyu brands, είναι ονομαστό για τον υψηλό βαθμό της ποιότητας του κρέατος και το εξαιρετικό ενδομυϊκό του λίπος.
Τα κριτήρια αξιολόγησης και στη συνέχεια πιστοποίησης από κάποιο μέλος της Ιαπωνικής Ένωσης Κατηγοριοποίησης κρέατος είναι πολύ συγκεκριμένα και αφορούν στην κατανομή του ενδομυϊκού λίπους στο κρέας, στο χρώμα του κρέατος σε συνάρτηση με τη φωτεινότητά του, στη σφριγηλότητα και υφή του κρέατος και στο χρώμα σε συνάρτηση με τη λάμψη και την ποιότητα του λίπους του. Όπως το Kobe και άλλα Wagyu brands, προέρχεται από ιαπωνικές μαύρες δαμαλίδες που εν προκειμένω εκτρέφονται με εξειδικευμένες μεθόδους και εντός της περιφέρειας Mie. Μετά το πρώτος έτος τους και για 900 μέρες ακολουθούν μια ειδική δίαιτα που περιλαμβάνει συνδυασμό σόγιας, σιτάρι, κριθάρι και ρύζι. Η συγκεκριμένη δίαιτα αυξάνει σημαντικά το βάρος τους με αποτέλεσμα και τη δραστική αύξηση του ενδομυϊκού λίπους του οποίου η ομοιόμορφη κατανομή συχνά προϋποθέτει μασάζ με Shōchū, ένα ιαπωνικό απόσταγμα υψηλού αλκοολικού βαθμού. Η σφαγή γίνεται μόλις ολοκληρώσουν το τρίτο έτος και στη συνέχεια αξιολογούνται από τον οργανισμό κρέατος Mie Matsusaka με βαθμό απόδοσης που χωρίζεται στις κατηγορίες: A, B και C. Kάθε γράμμα να συνοδεύεται από έναν αριθμό από το 1 έως το 5, που αναφέρονται στο βαθμό ποιότητας. Μόνο μοσχάρια που συγκεντρώνουν βαθμό Α4 ή Α5 πιστοποιούνται και πωλούνται ως Matsusaka ενώ η αξιοπιστία του συγκεκριμένου brand προστατεύεται με τη διαμόρφωση μιας λίστας εγκεκριμένων πωλητών και τον καθορισμό μοναδικού δεκαψήφιου αριθμού ταυτοποίησης για κάθε μοσχάρι Matsusaka. Περίπου 2.500 μοσχάρια σφάζονται ετησίως ενώ όλα τα αυθεντικά σημεία πώλησης διαθέτουν ανάλογο πιστοποιητικό από τον αρμόδιο Σύνδεσμο.
Το Matsusaka απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση για να αναδειχθεί ο εξαίσιος γευστικός του χαρακτήρας. Ψήνεται κλασικά όπως μια εξαιρετική μοσχαρίσια κοπή αλλά σερβίρεται και ως shabu – shabu, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες που βυθίζονται σε ζωμό από κέλπιες (είδος φυκιών) πριν καταναλωθούν. Μια ακόμα μέθοδος είναι το sukiyaki, που περιλαμβάνει ελαφρύ βράσιμο των λεπτοκομμένων κομματιών σε σκεύος με warishita, μια σάλτσα από ζάχαρη, sake, και σάλτσα σόγιας. Μετά το μαγείρεμά τους, αφαιρούνται από το σκεύος και βυθίζονται σε ωμό αυγό.

Ας σημειωθεί ότι ο αριστοτέχνης χασάπης Στράτος Δρακούλης έχει την αποκλειστική διάθεση κρέατος Matsusaka σε όλη την Ευρώπη.

Tags: MatsusakaΔρακούληςΙαπωνία
Previous Post

Το ψυχογράφημα του Μπέρνι Γκούντερ

Next Post

Ο Ingmar μιλάει για τον Bergman

Next Post
Ο Ingmar μιλάει για τον Bergman

Ο Ingmar μιλάει για τον Bergman

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Τα ξακουστά μοναστήρια της Πελοποννήσου

Τα ξακουστά μοναστήρια της Πελοποννήσου

by Zeitgeist Team
January 28, 2022
0

Έλωνα, Μαλεβή, Μέγα Σπήλαιο, Καλτεζών, Προδρόμου, Αγίων Τεσσαράκοντα. 6 ιστορικές μονές που βρίσκονται σε καταπληκτικές τοποθεσίες και προσφέρονται για περιηγήσεις...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα chinos

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα chinos

by Βανέσα Αποστολίδου
April 29, 2021
0

Πολυτιμα μυστικά και χρήσιμα tips για τα παντελόνια που αποδεικνύουν ότι η ζωή έχει χρώμα και αναδεικνύουν κάθε ανδρική εμφάνιση,...

Η Πάτρα του 1900 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Η Πάτρα του 1900 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ)

by Zeitgeist Team
October 17, 2021
0

Σπάνιες εικόνες που γράφουν στο φως και στην Ιστορία, ασπρόμαυρες και έγχρωμες (με τη σύγχρονη τεχνική Photochrom), που τραβήχτηκαν από...

Η άγνωστη ιστορία του Λιονέλ Μέσι 

Η άγνωστη ιστορία του Λιονέλ Μέσι 

by Zeitgeist Team
September 15, 2021
0

Πριν ακριβώς από 21 χρόνια ο 13χρονος τότε Λιονέλ Μέσι περνούσε τον Ατλαντικό για να συνεχίσει τη θεραπεία που είχε...

Ο άνθρωπος εξέλιξε τον σκύλο ή ο σκύλος τον άνθρωπο;

Ο άνθρωπος εξέλιξε τον σκύλο ή ο σκύλος τον άνθρωπο;

by Αθηνά Φερεντίνου
June 28, 2022
0

Ο σκύλος εξελίχθηκε και μαζί του εξελιχθήκαμε και εμείς. Δεν είναι πλέον εργάτης, είναι σύντροφος και σε πολλές περιπτώσεις ο...

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον καφέ

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον καφέ

by Μόδεστος Κούρτης
January 2, 2021
0

Κανείς δεν λέει «όχι» σε λίγες ακόμη γουλιές γνώσης, ειδικά όταν πρόκειται για το δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο -ετησίως καταναλώνονται πάνω από...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Ιφιγένεια Παγωμένου

Γιατί όλοι μιλούν για την Εκπαίδευση STEM;

Thanasis-Antoniou 300px

Θανάσης Αντωνίου

Elvis για πάντα!

Εύη Νεοφώτιστου

Η hi tech θεραπεία που νικάει τις φοβίες

Άλκης Φιτσόπουλος

Η εποχή των μάνατζερ

Αθηνά Φερεντίνου

Από την διαπόμπευση στο #cancel

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Zeitgeist Team
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

Το ταπεινό φυτό που αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό!

Το ταπεινό φυτό που αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό!

by Zeitgeist Team
July 22, 2021
0

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μόνο μέσα από τις δυσκολίες γίνεσαι καλύτερος»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μόνο μέσα από τις δυσκολίες γίνεσαι καλύτερος»

by Zeitgeist Team
February 25, 2021
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα Κυπο-Θεατρικά του Νίκου Κυπουργού

Τα Κυπο-Θεατρικά του Νίκου Κυπουργού

July 6, 2022
Ανάπλαση – ανάσα στο Κουκάκι

Ανάπλαση – ανάσα στο Κουκάκι

July 5, 2022
Στα Prince Oliver το καλοκαίρι είναι πάντοτε γιορτή!

Στα Prince Oliver το καλοκαίρι είναι πάντοτε γιορτή!

July 5, 2022
Στην υπηρεσία της υποταγής

Στην υπηρεσία της υποταγής

July 5, 2022
Elvis για πάντα!

Elvis για πάντα!

July 5, 2022

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp