fbpx
Tuesday, July 1, 2025
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Το gourmet αλάτι της Γης

Zeitgeist Team by Zeitgeist Team
June 22, 2023
in Food, Eclecticism
Το gourmet αλάτι της Γης
Το gourmet αλάτι της Γης
Το gourmet αλάτι της Γης
4
SHARES
408
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για αμέτρητα χρόνια το αλάτι ήταν απλώς αλάτι: ζωτικό, βασικό, στοιχειώδες. Την τελευταία δεκαετία είναι κάτι πολύ περισσότερο. Ένας ολόκληρος αλμυρός κόσμος που αξίζει εξερεύνησης.

Το πιο συνηθισμένο επιτραπέζιο αλάτι είναι εξευγενισμένο, ξηραίνεται σε κλίβανο με προστιθέμενους παράγοντες κατά της συσσωμάτωσης και απέχει πολύ από εκείνο που συγκομίζεται με το χέρι. Αυτή η διαδικασία βελτίωσης (ραφιναρίσματος) αφαιρεί τη μεγαλύτερη ποσότητα ιχνοστοιχείων που βρίσκονται στο αλάτι, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία προέρχονται από το περιβάλλον από το οποίο έχει συλλεχθεί. Έτσι αυτό που συνήθως απομένει είναι το χλωριούχο νάτριο το οποίο είναι καλό για το βασικό μαγείρεμα. Μέχρι εκεί όμως. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που μοιάζει κάπως με το κρασί. Αναλόγως της περιοχής, των περιβαλλοντικών παραγόντων και των μετάλλων και ιχνοστοιχείων που περιέχει κάθε αλάτι, η γεύση είναι πολύ διαφορετική και το αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό σε σχέση με το επιτραπέζιο, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο χρώμα και στην υφή.

Επιλέξαμε μερικά ξεχωριστά αλάτια και σας τα προτείνουμε, τα οποία χωρίς να κοστίζουν ακριβά, θα αναβαθμίσουν τη γαστρονομική σας καθημερινότητα και μπορείτε πλέον να τα βρείτε παντού. Ας ρίξουμε μια ματιά στα αλάτια που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε.

Ροζ Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων: Με υπέροχο ροζ χρώμα που προκύπτει από τον σίδηρο που έχουν τα πετρώματα της περιοχής, είναι πολύ εύγευστο με έντονο χαρακτήρα. Ιδανικό για κόκκινο κρέας λόγω της απουσίας ιωδίου. Το αλάτι των Ιμαλαΐων απομακρύνει τις τοξίνες, ομαλοποιεί τη χώνευση και την κατακράτηση υγρών.

Μπλε Ορυκτό Αλάτι Περσίας: Γίνεται μπλε από τα τοπικά πετρώματα και χάρη στις υπέροχες αποχρώσεις του αποκαλείται το ζαφείρι των Ιμαλαΐων. Ταιριάζει με τα πάντα απλώς να έχετε στο μυαλό σας ότι ιδανικά χρησιμοποιείται για πασπάλισμα στο τέλος, όχι από την αρχή του μαγειρέματος.

Fleur de Sel: Ο «ανθός αλατιού», όπως είναι η ακριβής μετάφραση, είναι ένα υπέροχο αλάτι που αναδεικνύει τη γεύση οποιουδήποτε εδέσματος και ιδιαίτερα φρέσκων λαχανικών. Προέρχεται από την κορυφή της αλυκής και αφυδατώνεται στον ήλιο. Είναι ακατέργαστο, μη ραφιναρισμένο και ξακουστό είναι το γαλλικό Guerande, αλλά και το ελληνικό Μεσολογγίου.

Μαύρο θαλασσινό Χαβάης: Αλάτι από τον Ειρηνικό Ωκεανό και πιο συγκεκριμένα από το νησί Μολοκάι που παίρνει το σκούρο χρώμα καθώς  εγκλωβίζει τον ενεργό άνθρακα που κρυσταλλώνεται σε σημείο που υπάρχει λάβα από το ηφαίστειο. Ιδανικό για ψητά ψαρικά.

Κόκκινο αλάτι Χαβάης: Αποκτά αυτό το έντομο χρώμα τερακότας από την ανάμειξη με πηλό που βγαίνει από το ηφαίστειο. Στη γεύση θυμίζει καβουρντισμένο φουντούκι και είναι ένα αλάτι πολύ ιδιαίτερο.

Καπνιστό αλάτι: Προέρχεται από τον Ειρηνικό, έχει καφέ-γκρι χρώμα και αποκτά την ιδιαίτερη καπνιστή γεύση του από το ξύλο ερυθρής σημύδας πάνω στο οποίο καπνίζεται με παραδοσιακό ινδιάνικο τρόπο. Ρίξτε το πάνω σε ένα T-bone ή ένα φιλέτο σολομού την ώρα που τα βάζετε στην ψησταριά και θα καταλάβετε.

Λευκό αλάτι πυραμίδα: Ένα θαλασσινό αλάτι που παίρνει αυτό το σχήμα μετά από ειδική επεξεργασία με ξύστρες. Το ατού του είναι η τραγανή υφή και το ότι ταιριάζει εξαιρετικά με τη Μεσογειακή κουζίνα.

Διαβάστε επίσης
Οι 6 κανόνες της επιτυχίας
Elounda Hills: Το θέρετρο της νέας εποχής
Γιάννης Μαρκόπουλος (1939 – 2023): Έργα και ημέρες του δημιουργού που έγινε συνώνυμο της αιώνιας Ελλάδας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες που πραγματικά…δεν υπάρχουν!
Τι θα δούμε στην Επίδαυρο φέτος

Tags: SliderΓαστρονομίαΙμαλάια
Previous Post

Elounda Hills: Το θέρετρο της νέας εποχής

Next Post

Γραφίστες όλων των χωρών, ενωθείτε!

Next Post
Γραφίστες όλων των χωρών, ενωθείτε!

Γραφίστες όλων των χωρών, ενωθείτε!

Οι «Βάκχες» ως μια queer τραγωδία

Οι «Βάκχες» ως μια queer τραγωδία

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

1973 – 2023: Τα «Χαιρετίσματα» του Σπρίνγκστιν στην οικουμένη του Ροκ

1973 – 2023: Τα «Χαιρετίσματα» του Σπρίνγκστιν στην οικουμένη του Ροκ

by Θανάσης Αντωνίου
February 21, 2023
0

50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Greetings from Asbury Park, N.J.» , του πρώτου άλμπουμ του, ακούμε ξανά το υπέροχο...

Το λάδι της ανθρώπινης μηχανής

Το λάδι της ανθρώπινης μηχανής

by Zeitgeist Team
January 10, 2021
0

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το πιο βασικό στοιχείο της Μεσογειακής Διατροφής, αποτελεί από μόνο του υψηλή διατροφική αξία που ωφελεί...

Η άμπαλη Τεχνητή Νοημοσύνη

Η άμπαλη Τεχνητή Νοημοσύνη

by Άλκης Φιτσόπουλος
June 6, 2023
0

Η εφαρμογή της στο ποδόσφαιρο δεν έχει στεφθεί ως τώρα με επιτυχία και αυτό είναι κάτι που ηχεί, μάλλον, ανακουφιστικά.

Οι θρυλικοί Alphaville στην Αθήνα!

Οι θρυλικοί Alphaville στην Αθήνα!

by Zeitgeist Team
February 6, 2025
0

Ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα των 80s και ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό έρχεται το Σάββατο 15 Μαρτίου στο...

Τα Κυπο-Θεατρικά του Νίκου Κυπουργού

Τα Κυπο-Θεατρικά του Νίκου Κυπουργού

by Zeitgeist Team
July 6, 2022
0

Μια συναυλία αφιερωμένη στο πλούσιο έργο του αισθαντικού συνθέτη, αυτό το Σάββατο 9 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, μαζί...

Όταν η πολιτική παίζει μπάλα (με πολύ βρώμικο τρόπο)

Όταν η πολιτική παίζει μπάλα (με πολύ βρώμικο τρόπο)

by Άλκης Φιτσόπουλος
February 25, 2025
0

Πώς και γιατί η επικείμενη ειρήνευση Ρωσίας - Ουκρανίας μπορεί να οδηγήσει σε μποϋκοτάζ το Μουντιάλ του 2026, αλλά και...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Άλκης Φιτσόπουλος

Tα ζόμπι των social media

Marieta Kondou

Μαριέττα Κόντου

Η διπολική μας ιδιοσυγκρασία και ο χειρότερος εαυτός μας

Εύη Νεοφώτιστου

Τι να κάνω όταν όλα γύρω μου καταρρέουν

Aggoules 300px

Αντώνιος Αγγουλές

Οι συμβουλές που σώζουν ζωές στα βουνά

Κωνσταντίνος Παντίδος

Να, γιατί έχουμε ανάγκη τα κατοικίδια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
January 30, 2021
0

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

by Zeitgeist Team
June 16, 2022
0

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τοπόσημα Διασύνδεσης, μία έκθεση για τη ζωή στην πόλη

Τοπόσημα Διασύνδεσης, μία έκθεση για τη ζωή στην πόλη

June 30, 2025
Οι AIR στο Ηρώδειο για μια ανεπανάληπτη βραδιά

Οι AIR στο Ηρώδειο για μια ανεπανάληπτη βραδιά

June 23, 2025
Η παραλία του Νίκου Καζαντζάκη

Η παραλία του Νίκου Καζαντζάκη

June 23, 2025
O Monsieur Minimal στις πιο ατμοσφαιρικές ταράτσες

O Monsieur Minimal στις πιο ατμοσφαιρικές ταράτσες

June 20, 2025
Έτσι αλλάζει η τεχνολογία την εστίαση

Έτσι αλλάζει η τεχνολογία την εστίαση

June 16, 2025

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp