fbpx
Sunday, April 2, 2023
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • English
  • Greek
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • English
  • Greek
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Drink Pink: Οι οινικές αποχρώσεις του ροζ

Zeitgeist Team by Zeitgeist Team
January 13, 2021
in Wine & Spirits
Drink Pink: Οι οινικές αποχρώσεις του ροζ
3
SHARES
327
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα ροζέ ζουν μέρες δόξας. Είναι δροσερά και γοητευτικά. Αγαπιούνται από άντρες και γυναίκες, συνοδεύουν τέλεια τόσο τη Μεσογειακή όσο και την έθνικ κουζίνα και μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς σε κάθε περίσταση.

Για πολλά χρόνια βρίσκονταν στο περιθώριο, αφού οι γκουρού του κρασιού τα θεωρούσαν κάπως παρακατιανά. Τα τελευταία χρόνια αυτό άλλαξε, με αποτέλεσμα να μιλάμε για ροζέ ρεύμα. Αιτίες η στροφή σε εξωτικές κουζίνες (κινέζικο, σούσι, περουβιανή), το μάτι που πολλές φορές πάει να ξεπεράσει τον ουρανίσκο, αλλά και η αισθητή βελτίωση της ποιότητάς τους.

Τα ροζέ κρασιά γίνονται από ερυθρά σταφύλια των οποίων τους φλοιούς -που δίνουν το χρώμα στο κρασί- ο οινοποιός τους αφήνει μαζί με το μούστο, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να πάρουν αυτό το ρόζε χρώμα. Κατόπιν η οινοποίηση τους γίνεται όπως και στα λευκά κρασιά.

Το ροζέ πίνεται δροσερό, όχι όμως τόσο κρύο όσο το λευκό, ενώ οι τανίνες του είναι συνήθως μαλακές, έχει αρκετές φορές ικανοποιητική οξύτητα, ενώ η γεύση του ξεφεύγει από αυτήν την φρουτώδη, πληθωρική των αρωματικών ποικιλιών των λευκών κρασιών και γίνεται πιο στιβαρή, πιο πλούσια και την ίδια στιγμή ευγενική, γέρνοντας ελαφρώς προς τα κόκκινα. Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελούν τα ροζέ αφρώδη, που η γοητεία τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη με το παιχνίδισμα που κάνουν οι φυσαλίδες. Και ενώ αρχικώς θεωρούνταν περισσότερο καλοκαιρινά κρασιά, πλέον έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ως παντός καιρού.

Τα ροζέ όταν είναι ξηρά, τραγανά και σπινθηροβόλα, συνοδεύουν θαλασσινά και καπνιστά ψάρια, ενώ όταν είναι γλυκά, φρούτα, πανακότες, ανοιχτόχρωμες σοκολάτες και γλυκά του κουταλιού. Τα ροζέ από Μοσχοφίλερο είναι από τα πλέον διαυγή, κρυστάλλινα και ροδαλά ενώ η τριανταφυλλένια αίσθησή τους συνοδεύει ελαφριά πιάτα, pasta και φρούτα. Τα ροζέ από Syrah βγαίνουν με έντονα χρώματα, σχεδόν κόκκινα, πληθωρικά στον χαρακτήρα, πλούσια και με αρώματα που μοιάζουν στα κόκκινα. Συνοδεύουν λευκά κρέατα, τυριά και αλλαντικά έως και κόκκινα ψητά κρεατικά. Τα ροζέ από Cabernet Sauvignon έχουν ιδιαίτερα έντονο χρώμα αλλά και στιβαρό σώμα, υψηλές οξύτητες και ελαφρώς διακριτές τανίνες. Μπορούν να συνοδεύσουν λαδερά, μαγειρευτά, έντονα θαλασσινά και τυριά. Τα ροζέ από Ξινόμαυρο μοιάζουν λίγο με αυτά του Cabernet, με υψηλές οξύτητες και επιθετικά χαρακτηριστικά και έτσι μπορούν να συνοδεύσουν κόκκινα κρεατικά, πλούσια κοκκινιστά και κατσικίσια τυριά.

Από τα ωραιότερα ροζέ που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι το Βιβλία Χώρα και ο Όβηλος από Syrah, το Ροζέ Παπαϊωάννου από Αγιωργήτικο, οι Ακακίες από Ξινόμαυρο, ο Αμέθυστος από Cabernet-Merlot, το Lexis Gris, από Μοσχοφίλερο.

Tags: ΟίνοςΡοζέSyrahΞινόμαυρο
Previous Post

Το άρτυμα που απογειώνει τη γεύση

Next Post

Τρεις θρύλοι της αυτοκίνησης που είναι ακόμη εδώ

Next Post
Τρεις θρύλοι της αυτοκίνησης που είναι ακόμη εδώ

Τρεις θρύλοι της αυτοκίνησης που είναι ακόμη εδώ

Roberto Saviano, ο συγγραφέας που ξεσκέπασε τη μαφία

Roberto Saviano, ο συγγραφέας που ξεσκέπασε τη μαφία

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Η σονάτα του Μότσαρτ που αντιμετωπίζει την επιληψία

Η σονάτα του Μότσαρτ που αντιμετωπίζει την επιληψία

by Zeitgeist Team
October 25, 2021
0

Ερευνητές του ανθρώπινου εγκεφάλου κατέληξαν σε νέα μελέτη ότι μία συγκεκριμένη σονάτα του Μότσαρτ βοηθά πράγματι στην ανακούφιση των συμπτωμάτων...

Η εξωτική πλευρά της κεραμικής

Η εξωτική πλευρά της κεραμικής

by Παντελής Περιβολάρης
August 8, 2022
0

Μια Γιαπωνέζα καλλιτέχνης κατασκευάζει κεραμικά γλυπτά που αναπαριστούν εξωτικά φρούτα και το κάνει τόσο καλά που μοιάζουν αληθινά.

Τεκίλα, η εκρηκτική ψυχή του Μεξικού

Τεκίλα, η εκρηκτική ψυχή του Μεξικού

by Μόδεστος Κούρτης
July 6, 2021
0

Το εθνικό ποτό του Μεξικού μεταφράζεται σε «ηφαίστειο», παράγεται από τη γαλάζια αγαύη (ένα είδος κάκτου) και έχει μυστικά απόλαυσης...

Τα προϊόντα έχουν ψυχή  

Τα προϊόντα έχουν ψυχή  

by Κωνσταντίνος Παντίδος
March 30, 2021
0

Το μάρκετινγκ με βάση τα συναισθήματα έρχεται σε αντίθεση με όσα πιστεύουν πολλοί επιχειρηματίες για το μάρκετινγκ, ότι δηλαδή έχει...

Η Αδάμαστη Αμαζονία του Σεμπαστιάο Σαλγκάδο

Η Αδάμαστη Αμαζονία του Σεμπαστιάο Σαλγκάδο

by Zeitgeist Team
November 4, 2021
0

Η νέα δουλειά του πολυβραβευμένου φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο του οποίου η ζωή του έγινε ντοκιμαντέρ («Το Αλάτι της Γης») είναι...

Άκου ανθρωπάκο, football edition

Άκου ανθρωπάκο, football edition

by Άλκης Φιτσόπουλος
October 11, 2022
0

Τι δουλειά μπορεί να έχει ο Αυστριακός ψυχαναλυτής κι εκ των καλυτέρων μαθητών του Ζίγκμουντ Φρόιντ, Βίλχεμ Ράιχ με το...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Κωνσταντίνος Παντίδος

Να, γιατί έχουμε ανάγκη τα κατοικίδια!

Marieta Kondou

Μαριέττα Κόντου

Πώς είναι να είσαι 17 ετών;

Εύη Νεοφώτιστου

Όσα μαθαίνουμε στο γυμναστήριο για την ψυχική μας υγεία

Αθηνά Φερεντίνου

Το πείραμα της υπακοής και η δύναμη της εξουσίας

Άλκης Φιτσόπουλος

Το τίμημα της εξυπνάδας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

Τα 5 πουλόβερ που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου

Τα 5 πουλόβερ που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου

by Βανέσα Αποστολίδου
October 19, 2022
0

Ματθαίος Γιωσαφάτ (1937 – 2022): «Δυστυχώς, δεν είναι και πολύ ώριμοι οι Έλληνες»

Ματθαίος Γιωσαφάτ (1937 – 2022): «Δυστυχώς, δεν είναι και πολύ ώριμοι οι Έλληνες»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
July 27, 2022
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διόρθωσε με 5 κινήσεις τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

Διόρθωσε με 5 κινήσεις τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

March 31, 2023
Ecodialogues: Διάλογοι για τη φύση και το κλίμα

Ecodialogues: Διάλογοι για τη φύση και το κλίμα

March 29, 2023
Ο εκλεπτυσμένος κυνισμός ενός ασυνήθιστου καλλιτέχνη  

Ο εκλεπτυσμένος κυνισμός ενός ασυνήθιστου καλλιτέχνη  

March 29, 2023
Η Alicja Kozlowska κεντάει brands, πλέκει εγκώμια και εξυφαίνει συμβολισμούς   

Η Alicja Kozlowska κεντάει brands, πλέκει εγκώμια και εξυφαίνει συμβολισμούς   

March 29, 2023
Γκουστάβο Πογέτ: «Εδώ δεν έχω έρθει για ρηλάξ»

Γκουστάβο Πογέτ: «Εδώ δεν έχω έρθει για ρηλάξ»

March 27, 2023

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp