fbpx
Saturday, August 16, 2025
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Ουίσκι με το φαγητό: Κάντε το σωστά!

Γιώργος Κοβός by Γιώργος Κοβός
March 5, 2021
in Wine & Spirits, Experience
Ουίσκι με το φαγητό: Κάντε το σωστά!
6
SHARES
637
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

O brand ambassador του Chivas, Μιχάλης Καγιάννης, μιλάει για την αρμονία του σκωτσέζικου ουίσκι με το φαγητό, ένα θέμα που δεν θεωρείται πια ταμπού και απαντάει σε τρεις ασυνήθιστες -αλλά σχετικές- ερωτήσεις.

Παρόλο που στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται, το ουίσκι μπορεί να συνοδευτεί από φαγητό, όπως όλα τα αλκοολούχα. Σύμφωνα με τον Μιχάλης Καγιάννη, «ο κανόνας λέει ότι λόγω της έντονης γεύσης του ποτού, πρέπει αντίστοιχα και το φαγητό να είναι πολύ έντονο. Συνήθως προτιμάμε τα λιπαρά ψάρια (σολομός), τις τερίνες, το κυνήγι, το κόκκινο κρέας και γλυκά. Ιδιαίτερα, η σοκολάτα είναι πάντα win win!». Παράλληλα, όμως, επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν λάθη στην απόλαυση οποιουδήποτε εδέσματος. Όμως, όσο υποκειμενική και να είναι η απόλαυση, ο Chivas brand ambassador θεωρεί καθήκον του να μεταδώσει βασικές οδηγίες για την απόλαυση αυτού του υπέροχου αποστάγματος.

Έτσι, αν επιλέξει κάποιος να χρησιμοποιήσει πάγο, καλό θα είναι αυτός ο πάγος να είναι καθαρός, από συντηρημένη παγομηχανή, χωρίς άλατα, και φρέσκος (όχι λιωμένος). Η ποσότητα πάγου έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο καλύτερο είναι ένα ουίσκι, τόσο λιγότερες προσμίξεις επιδέχεται και η απόλαυση του σκέτη ή με ελάχιστο νερό, είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος.

Το να προσπαθήσεις να αξιολογήσεις βέβαια ένα απόσταγμα είναι μία άλλη ιστορία, και έχει μόνο έναν τρόπο, σε ποτήρι γευσιγνωσίας (ISO ή Glaincrain), ενώ αν χρειαστεί, στην πορεία της αξιολόγησης προστίθενται μερικές σταγόνες καθαρό νερό. Όσο για την επίσημη μεζούρα ποτού, είναι 25 ml, κάτι που στην Ελλάδα βέβαια δεν ισχύει, μια και συνήθως βάζουμε 50 ml.  Όσο για τον συνδυασμό του ουίσκι με άλλα ποτά, αυτός θεωρείται αποδεκτός και ιστορικά έχει δώσει εξαιρετικά κοκτέιλ και διαχρονικά long drinks, όπως τα Highball, Collins, Manhattan, Boulevardier, Blood and Sand, Morning Glory, Penicillin, Rob Roy κ.α. Πάντως, η γενική τάση είναι να μην αναμειγνύουμε ποτέ ένα καλό malt whisky.

Ο κ. Καγιάννης απαντάει, τέλος, σε τρεις μη αναμενόμενες ερωτήσεις:

Θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει το δικό του ουίσκι;
«Βεβαίως μπορεί. Πάντα, όμως είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα. Εκτός αυτού, το προϊόν ενός ερασιτέχνη αποσταγματοποιού ίσως αποδειχθεί επικίνδυνο για την δημόσια υγεία (π.χ. λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε μεθανόλη)».

Πώς συντηρούμε το ουίσκι αν τo μπουκάλι έχει φελλό;
«Κατά την παλαίωση σε δρύινα βαρέλια, και μετά την εμφιάλωση, σε σημείο δροσερό και σκιερό. Αν το whisky έχει για καπάκι φελλό, καλό είναι να τον βρέχουμε που και που γυρνώντας την φιάλη ανάποδα».

Ποια είναι η σχέση των Σκοτσέζων με το ουίσκι; Συνήθως, τι επιλέγουν;
«Είναι πολύ καλή και συνήθως επιλέγουν να πίνουν malt whiskies. Απλά, καλό είναι να βάλουμε και στην εξίσωση ότι το whisky στη Σκωτία, λόγω των αυξημένων φόρων είναι ακριβό προϊόν, οπότε αυτό κάπως μετριάζει την κατανάλωση». 

Tags: ΣκωτίαΓαστρονομίαΑποστάγματα
Previous Post

Στην Τέχνη τίποτα δεν είναι τόσο ταπεινό

Next Post

Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Ηρώδειο δεν χάνεται

Next Post
Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Ηρώδειο δεν χάνεται

Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Ηρώδειο δεν χάνεται

Τα πολλά πρόσωπα του καπιταλισμού

Τα πολλά πρόσωπα του καπιταλισμού

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ: Πολλά περισσότερα από ποδοσφαιριστής

Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ: Πολλά περισσότερα από ποδοσφαιριστής

by Άλκης Φιτσόπουλος
March 17, 2022
0

Ο νέος παίκτης της ΑΕΚ Grzegorz Krychowiak είναι σπουδαγμένος, fashion icon, διαβάζει βιβλία, ασχολείται με τις Τέχνες και το Περιβάλλον,...

Πώς τα καζίνο διαμορφώνουν τη νυχτερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη

Πώς τα καζίνο διαμορφώνουν τη νυχτερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη

by Zeitgeist Team
June 12, 2025
0

Ανακαλύψτε πώς τα σύγχρονα καζίνο πυροδοτούν ενθουσιασμό στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Από ζωντανές παραστάσεις μέχρι σημεία κοινωνικής συνάντησης και...

Μόνο για γυναίκες: Να πώς θα βρείτε την αληθινή αγάπη!

Μόνο για γυναίκες: Να πώς θα βρείτε την αληθινή αγάπη!

by Zeitgeist Team
March 7, 2021
0

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συναντήσεις την αγάπη, ο δρόμος, όμως, είναι πάντοτε απολύτως προσωπικός. Βρείτε τον δικό σας, μέσα από...

Η  περιοδεία της Lia Hide συνεχίζεται

Η  περιοδεία της Lia Hide συνεχίζεται

by Zeitgeist Team
October 19, 2023
0

Μετά από εμφανίσεις σε Γαλλία, Λουξεμβούργο, Σερβία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ελβετία, Βουλγαρία και επιλεγμένες πόλεις στην Ελλάδα.

Η ώρα του Πελέ (και του Μουντιάλ)

Η ώρα του Πελέ (και του Μουντιάλ)

by Zeitgeist Team
December 2, 2022
0

Η ελβετική ωρολογοποιία Hublot, Επίσημος Χρονομέτρης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δημιούργησε το έξυπνο ρολόι που φορούν οι διαιτητές του Μουντιάλ.  

Στην Αρχαία Ολυμπία του 2ου π.Χ. αιώνα

Στην Αρχαία Ολυμπία του 2ου π.Χ. αιώνα

by Zeitgeist Team
March 22, 2022
0

Δωρεάν στο διαδίκτυο μία από τις εμβληματικότερες παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού!

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Άλκης Φιτσόπουλος

Tα ζόμπι των social media

Marieta Kondou

Μαριέττα Κόντου

Η διπολική μας ιδιοσυγκρασία και ο χειρότερος εαυτός μας

Εύη Νεοφώτιστου

Τι να κάνω όταν όλα γύρω μου καταρρέουν

Aggoules 300px

Αντώνιος Αγγουλές

Οι συμβουλές που σώζουν ζωές στα βουνά

Κωνσταντίνος Παντίδος

Να, γιατί έχουμε ανάγκη τα κατοικίδια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
January 30, 2021
0

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

by Zeitgeist Team
June 16, 2022
0

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

270 χρόνια συνεχούς αναζήτησης για την τελειότητα

270 χρόνια συνεχούς αναζήτησης για την τελειότητα

August 14, 2025
Η Αγία Ζώνη της Παναγίας και το διεθνές δίκτυο Miracle Ribbon

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας και το διεθνές δίκτυο Miracle Ribbon

August 14, 2025

Οι άγνωστες Παναγίες της Ελλάδας

August 13, 2025

Τα εμβληματικά στέκια της Μεγαλόχαρης

August 13, 2025
Οι πιο ακριβές μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό

Οι πιο ακριβές μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό

August 11, 2025

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp