fbpx
Wednesday, September 27, 2023
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Ουίσκι με το φαγητό: Κάντε το σωστά!

Γιώργος Κοβός by Γιώργος Κοβός
March 5, 2021
in Wine & Spirits, Experience
Ουίσκι με το φαγητό: Κάντε το σωστά!
5
SHARES
532
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

O brand ambassador του Chivas, Μιχάλης Καγιάννης, μιλάει για την αρμονία του σκωτσέζικου ουίσκι με το φαγητό, ένα θέμα που δεν θεωρείται πια ταμπού και απαντάει σε τρεις ασυνήθιστες -αλλά σχετικές- ερωτήσεις.

Παρόλο που στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται, το ουίσκι μπορεί να συνοδευτεί από φαγητό, όπως όλα τα αλκοολούχα. Σύμφωνα με τον Μιχάλης Καγιάννη, «ο κανόνας λέει ότι λόγω της έντονης γεύσης του ποτού, πρέπει αντίστοιχα και το φαγητό να είναι πολύ έντονο. Συνήθως προτιμάμε τα λιπαρά ψάρια (σολομός), τις τερίνες, το κυνήγι, το κόκκινο κρέας και γλυκά. Ιδιαίτερα, η σοκολάτα είναι πάντα win win!». Παράλληλα, όμως, επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν λάθη στην απόλαυση οποιουδήποτε εδέσματος. Όμως, όσο υποκειμενική και να είναι η απόλαυση, ο Chivas brand ambassador θεωρεί καθήκον του να μεταδώσει βασικές οδηγίες για την απόλαυση αυτού του υπέροχου αποστάγματος.

Έτσι, αν επιλέξει κάποιος να χρησιμοποιήσει πάγο, καλό θα είναι αυτός ο πάγος να είναι καθαρός, από συντηρημένη παγομηχανή, χωρίς άλατα, και φρέσκος (όχι λιωμένος). Η ποσότητα πάγου έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο καλύτερο είναι ένα ουίσκι, τόσο λιγότερες προσμίξεις επιδέχεται και η απόλαυση του σκέτη ή με ελάχιστο νερό, είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος.

Το να προσπαθήσεις να αξιολογήσεις βέβαια ένα απόσταγμα είναι μία άλλη ιστορία, και έχει μόνο έναν τρόπο, σε ποτήρι γευσιγνωσίας (ISO ή Glaincrain), ενώ αν χρειαστεί, στην πορεία της αξιολόγησης προστίθενται μερικές σταγόνες καθαρό νερό. Όσο για την επίσημη μεζούρα ποτού, είναι 25 ml, κάτι που στην Ελλάδα βέβαια δεν ισχύει, μια και συνήθως βάζουμε 50 ml.  Όσο για τον συνδυασμό του ουίσκι με άλλα ποτά, αυτός θεωρείται αποδεκτός και ιστορικά έχει δώσει εξαιρετικά κοκτέιλ και διαχρονικά long drinks, όπως τα Highball, Collins, Manhattan, Boulevardier, Blood and Sand, Morning Glory, Penicillin, Rob Roy κ.α. Πάντως, η γενική τάση είναι να μην αναμειγνύουμε ποτέ ένα καλό malt whisky.

Ο κ. Καγιάννης απαντάει, τέλος, σε τρεις μη αναμενόμενες ερωτήσεις:

Θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει το δικό του ουίσκι;
«Βεβαίως μπορεί. Πάντα, όμως είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα. Εκτός αυτού, το προϊόν ενός ερασιτέχνη αποσταγματοποιού ίσως αποδειχθεί επικίνδυνο για την δημόσια υγεία (π.χ. λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε μεθανόλη)».

Πώς συντηρούμε το ουίσκι αν τo μπουκάλι έχει φελλό;
«Κατά την παλαίωση σε δρύινα βαρέλια, και μετά την εμφιάλωση, σε σημείο δροσερό και σκιερό. Αν το whisky έχει για καπάκι φελλό, καλό είναι να τον βρέχουμε που και που γυρνώντας την φιάλη ανάποδα».

Ποια είναι η σχέση των Σκοτσέζων με το ουίσκι; Συνήθως, τι επιλέγουν;
«Είναι πολύ καλή και συνήθως επιλέγουν να πίνουν malt whiskies. Απλά, καλό είναι να βάλουμε και στην εξίσωση ότι το whisky στη Σκωτία, λόγω των αυξημένων φόρων είναι ακριβό προϊόν, οπότε αυτό κάπως μετριάζει την κατανάλωση». 

Tags: ΓαστρονομίαΑποστάγματαΣκωτία
Previous Post

Στην Τέχνη τίποτα δεν είναι τόσο ταπεινό

Next Post

Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Ηρώδειο δεν χάνεται

Next Post
Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Ηρώδειο δεν χάνεται

Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Ηρώδειο δεν χάνεται

Τα πολλά πρόσωπα του καπιταλισμού

Τα πολλά πρόσωπα του καπιταλισμού

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Η απατηλή λάμψη της τραπ

Η απατηλή λάμψη της τραπ

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
September 20, 2021
0

Κάνουμε expose μια μουσική που έχει εκστατικό bounce, ζωντάνια, λάμψη, φήμη αλλά απολύτως τίποτε στο εσωτερικό, πέρα από τις επιδιώξεις...

Η άκρη του νήματος του ποιητή Θανάση Παπακωνσταντίνου  

Η άκρη του νήματος του ποιητή Θανάση Παπακωνσταντίνου  

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
July 18, 2022
0

Ένα βιβλίο για το μουσικό και κοινωνικό φαινόμενο που καταγράφει το ένα sold out μετά το άλλο (και το φετινό...

Η εξωτική πλευρά της κεραμικής

Η εξωτική πλευρά της κεραμικής

by Παντελής Περιβολάρης
August 8, 2022
0

Μια Γιαπωνέζα καλλιτέχνης κατασκευάζει κεραμικά γλυπτά που αναπαριστούν εξωτικά φρούτα και το κάνει τόσο καλά που μοιάζουν αληθινά.

Η Ελλάδα το χειμώνα: Ορεινή Πελοπόννησος

Η Ελλάδα το χειμώνα: Ορεινή Πελοπόννησος

by Μόδεστος Κούρτης
January 27, 2023
0

Επιλεγμένοι προορισμοί από Αχαΐα και Αρκαδία για ποιοτικές αποδράσεις σώματος και ψυχής και ένας οδηγός για να ξέρετε τι θα...

Η Βούδα και η Πέστη σε άσπρο – μαύρο

Η Βούδα και η Πέστη σε άσπρο – μαύρο

by Zeitgeist Team
January 23, 2023
0

Το φωτογραφικό λεύκωμα του Βασίλη Κολτούκη «Ημερολόγιο Βουδαπέστης» συγκροτείται από 43 αναλογικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τραβηγμένες στην ουγγρική πρωτεύουσα πριν μία...

Ένας πραγματικά Σκοτεινός Ιππότης

Ένας πραγματικά Σκοτεινός Ιππότης

by Zeitgeist Team
February 28, 2022
0

Έναν Batman που δεν έχει σχέση με ό,τι έχουμε δει ως τώρα, ενσαρκώνει ο Ρόμπερτ Πάτινσον στην πολύαναμενόμενη ταινία που...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Thanasis-Antoniou 300px

Θανάσης Αντωνίου

Δουλειά με το κομμάτι

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες που πραγματικά… δεν υπάρχουν!

Εύη Νεοφώτιστου

Οι 6 κανόνες της επιτυχίας

Αθηνά Φερεντίνου

Το πείραμα της υπακοής και η δύναμη της εξουσίας

Άλκης Φιτσόπουλος

Η εποχή της ταχύτητας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
January 30, 2021
0

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

by Zeitgeist Team
June 16, 2022
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πληθωρικό και πολυσυλλεκτικό το φετινό πρόγραμμα του Ολύμπια

Πληθωρικό και πολυσυλλεκτικό το φετινό πρόγραμμα του Ολύμπια

September 26, 2023
«Mikis Satellites», ένας άλλος κόσμος του Μίκη  

«Mikis Satellites», ένας άλλος κόσμος του Μίκη  

September 22, 2023
Γιατί όλοι μιλούν για τη Γιαροσλάβα Μάχουτσικ;

Γιατί όλοι μιλούν για τη Γιαροσλάβα Μάχουτσικ;

September 22, 2023
Ο Χρήστος Δάντης στο Jack’s lounge

Ο Χρήστος Δάντης στο Jack’s lounge

September 21, 2023
Ο Χρήστος Λεοντής γιορτάζει στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Λεοντής γιορτάζει στο Ηρώδειο

September 21, 2023

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp