Στην Ελούντα οικοδομείται αυτήν την περίοδο ένα μοναδικό από άποψη χαρακτηριστικών και φιλοσοφίας project φιλοξενίας, που συνδυάζει την πολυτέλεια με τη βιωσιμότητα, την αειφορία, αλλά και μιαν άλλη αντίληψη για τη ζωή.
Το μεγαλεπήβολο Elounda Hills, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ που φέρει τη σφραγίδα του ομίλου Mirum που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια, προορίζεται να είναι το θέρετρο της νέας εποχής, με τη φιλοδοξία να γίνει το καλύτερο στη Μεσόγειο από κάθε πλευρά: πολυτέλειας, ανέσεων, ευζωίας, οικολογικού χαρακτήρα, βιωσιμότητας, αειφορίας. Χτισμένο αμφιθεατρικά και με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου, στο νομό Λασιθίου, σχεδιάζεται να είναι ένα από πιο βιώσιμα υπερπολυτελή θέρετρα της Μεσογείου, του οποίου οι κτισμένες επιφάνειες θα ανέρχονται συνολικά σε περίπου 140.000 τ.μ. Το νέο project θα είναι έτοιμο το 2026 (η τελική ολοκλήρωση τοποθετείται στο 2030) και θα διαθέτει 135 δωμάτια και 178 διαμερίσματα. Θα περιλαμβάνει μια οικιστική κοινότητα με βίλες, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, μαρίνα 64 θέσεων (θα φιλοξενεί σούπερ γιοτ καθώς και μικρότερα σκάφη), ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές και ανέσεις που μαζί θα συνθέσουν ένα θέρετρο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, μια ειδυλλιακή πολιτεία που θα κατοικείται όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής εκείνη του Μαΐου – Οκτωβρίου.
Όσον αφορά το ξενοδοχείο, το οποίο και αποτελεί κεντρικό στοιχείο του project, ο λόγος είναι για το πρώτο της «One Hotels» στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα νέο, ηλικιακά, brand που αντιπροσωπεύει μια καινούρια σχολή σκέψης και μια φιλοσοφία, όπου η Βιωσιμότητα, η Αειφορία, η Υπευθυνότητα κατέχουν κεντρική θέση. Η αμερικανική αλυσίδα φιλοξενίας One Hotels θα συστήσει την Ελούντα σε ένα ευρύτερο κοινό και θα φέρει επί ελληνικού εδάφους την τόσο ξεχωριστή φιλοσοφία της.
Για την αποπεράτωσή του Elounda Hills, έχουν συγκεντρωθεί κορυφαίοι αρχιτέκτονες και interior designers από όλον τον κόσμο, ειδικοί του real estate, μηχανικοί, τεχνικοί και άλλοι επαγγελματίες, που συνεργάζονται για να υλοποιήσουν το μεγάλο έργο. Ενδεικτικά, ανάμεσά τους βρίσκονται οι: Ο Raul Leal, διευθύνων σύμβουλος της SH Hotels & Resorts και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Virgin Hotels για 10 χρόνια, o διάσημος designer Paolo Ferrari, γνωστός και από τη συνεργασία του με 4 Seasons, Raffles, Viceroy, LVMH, η Ισλανδή αρχιτέκτονας Gulla Jonsdottir, που έχει αποκληθεί και «η επόμενη Ζάχα Χαντίντ» με εντυπωσιακά έργα σε όλον τον κόσμο, οι καταξιωμένοι Έλληνες αρχιτέκτονες Αλέξανδρος Σαμαράς (Alexandros C. Samaras & Associates), Θοδωρής Μακρίδης (studio Makridis Associates), τα αρχιτεκτονικά γραφεία K-Studio, A2 Architects, Lakruz Atelier, Block 722, Omniview, o Chris Graham, Managing Director της Graham Associates, ο Stephan Clambaneva, σύμβουλος Αειφορείας και Καινοτομίας, και πολλοί άλλοι.
Η Γκούλα Γιονστοντίρ (Gulla Jonsdottir), ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στο χώρο του design και της Αρχιτεκτονικής σήμερα, θεωρεί ότι το Elounda Hills υπαγορεύει σε κάθε δημιουργό που εμπλέκεται στο project να κοιτάζει όχι μόνο την πολυτέλεια, αλλά και τη βιωσιμότητα. Για αυτό και στον σχεδιασμό ενσωματώνονται βράχοι, πέτρες, φυτά, δέντρα από τον περιβάλλοντα χώρο, αντικείμενα, έπιπλα και εξαρτήματα που έχουν κατασκευαστεί με ηθικό τρόπο από ντόπιους τεχνίτες, ανακυκλωμένα υλικά, ενώ η εξοικονόμηση ενέργειας βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων. Οι σχεδιαστές εμπνέονται από τη μαγεία του νησιού, από την αγνότητα του ουρανού, της θάλασσας, των λόφων και προσπαθούν όλα αυτά να τα μεταφέρουν μέσα, για να δημιουργήσουν το απόλυτο.
Βέβαια, το Elounda Hills δεν θα είναι απλώς ένα έργο απαράμιλλου κάλλους, εντυπωσιακής θέας, ανέσεων και πολυτέλειας που βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας. Μέσα του ενσωματώνει μια άλλη αντίληψη για τη ζωή, όπου η έννοια που αναδύεται είναι η «αναγέννηση», μια προσπάθεια να οικοδομηθεί ξανά ο παράδεισος. Οι ένοικοι θα έχουν την ευκαιρία να αναγεννηθούν μέσα από αξέχαστες βιώσιμες εμπειρίες που έχουν ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο.
Ο όρος «αναγέννηση» λειτουργεί τόσο για τους πελάτες όσο και για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Για παράδειγμα, κατά την παραμονή τους εκεί, όχι μόνο αναζωογονούνται, ανανεώνονται και χαλαρώνουν (αναγεννώνται), αλλά αντισταθμίζουν το αποτύπωμα άνθρακα και το υδάτινο αποτύπωμά τους μέσω των προγραμμάτων στα οποία θα συμμετέχουν. Οι σχετικές μετρήσεις θα περιλαμβάνουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν, το νερό που εξοικονομήθηκε, την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που παράχθηκε, τη χρήση πλαστικών που αποφεύχθηκε και πολλές άλλες πράσινες αναγεννητικές μετρήσεις, με στόχο το αποτύπωμα του κάθε κάτοικου να μην είναι απλώς ουδέτερο, αλλά να έχει θετικό πρόσημο.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο ηλεκτρικά οχήματα θα επιτρέπονται εντός του Elounda Hills. Για τα άλλα οχήματα θα υπάρχει βολικός υπόγειος χώρος στάθμευσης στην είσοδο. Για να είναι δυνατή η εύκολη μετακίνηση, θα υπάρχουν συχνά δωρεάν δρομολόγια με ηλεκτρικά λεωφορεία, μαζί με ένα διακριτό δίκτυο ανελκυστήρων μέσα στους χαρακτηριστικούς κρητικούς ανεμόμυλους.
Εύλογα, θα ρωτήσει κάποιος, σε ποιον απευθύνεται όλο αυτό, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη και το υψηλότατο κόστος αγοράς μιας βίλας. Κατά βάση, το Elounda Hills τοποθετείται ως ένα θέρετρο για οικογένειες. Το προφίλ, όμως, είναι διαφορετικό για κάθε τύπο κατοικίας, δηλαδή οι βίλες προτιμώνται από μεγαλύτερες οικογένειες, ενώ τα διαμερίσματα είναι για ζευγάρια και μικρότερες οικογένειες. Καθώς έχει σχεδιαστεί γύρω από την οικογένεια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα παρέχει άνετους, ασφαλείς χώρους για τα παιδιά, ώστε να διασκεδάσουν και να κάνουν παρέα με παιδιά της δικής τους ηλικίας, αλλά και με δραστηριότητες όπως κηπουρική, μαθήματα Τέχνης, αλλά και τεχνολογικό hub.
Εύλογα, οι δυνητικοί αγοραστές είναι εύποροι, πολυταξιδεμένοι, εκλεπτυσμένοι και εκτιμούν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή. Είναι ανεξάρτητοι στοχαστές που επιθυμούν το καλύτερο και αναζητούν ποιότητα και αυθεντικότητα, χωρίς να επιθυμούν την επίδειξη πλούτου και κύρους. Ηλικιακά, το κυρίαρχο γκρουπ προσδιορίζεται μεταξύ 30 και 60 ετών, που έχουν δημιουργήσει τον πλούτο τους τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες και προέρχονται από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μέση Ανατολή, την Ασία.
Διαβάστε επίσης
Οι 6 κανόνες της επιτυχίας
Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες που πραγματικά…δεν υπάρχουν!
Τι θα δούμε στην Επίδαυρο φέτος