fbpx
Wednesday, March 29, 2023
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • English
  • Greek
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • English
  • Greek
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Το gourmet αλάτι της Γης

Zeitgeist Team by Zeitgeist Team
January 6, 2021
in Food, Eclecticism
Το gourmet αλάτι της Γης
Το gourmet αλάτι της Γης
Το gourmet αλάτι της Γης
4
SHARES
397
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για αμέτρητα χρόνια το αλάτι ήταν απλώς αλάτι: ζωτικό, βασικό, στοιχειώδες. Την τελευταία δεκαετία είναι κάτι πολύ περισσότερο. Ένας ολόκληρος αλμυρός κόσμος που αξίζει εξερεύνησης.

Το πιο συνηθισμένο επιτραπέζιο αλάτι είναι εξευγενισμένο, ξηραίνεται σε κλίβανο με προστιθέμενους παράγοντες κατά της συσσωμάτωσης και απέχει πολύ από εκείνο που συγκομίζεται με το χέρι. Αυτή η διαδικασία βελτίωσης (ραφιναρίσματος) αφαιρεί τη μεγαλύτερη ποσότητα ιχνοστοιχείων που βρίσκονται στο αλάτι, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία προέρχονται από το περιβάλλον από το οποίο έχει συλλεχθεί. Έτσι αυτό που συνήθως απομένει είναι το χλωριούχο νάτριο το οποίο είναι καλό για το βασικό μαγείρεμα. Μέχρι εκεί όμως. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που μοιάζει κάπως με το κρασί. Αναλόγως της περιοχής, των περιβαλλοντικών παραγόντων και των μετάλλων και ιχνοστοιχείων που περιέχει κάθε αλάτι, η γεύση είναι πολύ διαφορετική και το αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό σε σχέση με το επιτραπέζιο, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο χρώμα και στην υφή.

Επιλέξαμε μερικά ξεχωριστά αλάτια και σας τα προτείνουμε, τα οποία χωρίς να κοστίζουν ακριβά, θα αναβαθμίσουν τη γαστρονομική σας καθημερινότητα και μπορείτε πλέον να τα βρείτε παντού. Ας ρίξουμε μια ματιά στα αλάτια που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε.

Ροζ Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων: Με υπέροχο ροζ χρώμα που προκύπτει από τον σίδηρο που έχουν τα πετρώματα της περιοχής, είναι πολύ εύγευστο με έντονο χαρακτήρα. Ιδανικό για κόκκινο κρέας λόγω της απουσίας ιωδίου. Το αλάτι των Ιμαλαΐων απομακρύνει τις τοξίνες, ομαλοποιεί τη χώνευση και την κατακράτηση υγρών.

Μπλε Ορυκτό Αλάτι Περσίας: Γίνεται μπλε από τα τοπικά πετρώματα και χάρη στις υπέροχες αποχρώσεις του αποκαλείται το ζαφείρι των Ιμαλαΐων. Ταιριάζει με τα πάντα απλώς να έχετε στο μυαλό σας ότι ιδανικά χρησιμοποιείται για πασπάλισμα στο τέλος, όχι από την αρχή του μαγειρέματος.

Fleur de Sel: Ο «ανθός αλατιού», όπως είναι η ακριβής μετάφραση, είναι ένα υπέροχο αλάτι που αναδεικνύει τη γεύση οποιουδήποτε εδέσματος και ιδιαίτερα φρέσκων λαχανικών. Προέρχεται από την κορυφή της αλυκής και αφυδατώνεται στον ήλιο. Είναι ακατέργαστο, μη ραφιναρισμένο και ξακουστό είναι το γαλλικό Guerande, αλλά και το ελληνικό Μεσολογγίου.

Μαύρο θαλασσινό Χαβάης: Αλάτι από τον Ειρηνικό Ωκεανό και πιο συγκεκριμένα από το νησί Μολοκάι που παίρνει το σκούρο χρώμα καθώς  εγκλωβίζει τον ενεργό άνθρακα που κρυσταλλώνεται σε σημείο που υπάρχει λάβα από το ηφαίστειο. Ιδανικό για ψητά ψαρικά.

Κόκκινο αλάτι Χαβάης: Αποκτά αυτό το έντομο χρώμα τερακότας από την ανάμειξη με πηλό που βγαίνει από το ηφαίστειο. Στη γεύση θυμίζει καβουρντισμένο φουντούκι και είναι ένα αλάτι πολύ ιδιαίτερο.

Καπνιστό αλάτι: Προέρχεται από τον Ειρηνικό, έχει καφέ-γκρι χρώμα και αποκτά την ιδιαίτερη καπνιστή γεύση του από το ξύλο ερυθρής σημύδας πάνω στο οποίο καπνίζεται με παραδοσιακό ινδιάνικο τρόπο. Ρίξτε το πάνω σε ένα T-bone ή ένα φιλέτο σολομού την ώρα που τα βάζετε στην ψησταριά και θα καταλάβετε.

Λευκό αλάτι πυραμίδα: Ένα θαλασσινό αλάτι που παίρνει αυτό το σχήμα μετά από ειδική επεξεργασία με ξύστρες. Το ατού του είναι η τραγανή υφή και το ότι ταιριάζει εξαιρετικά με τη Μεσογειακή κουζίνα.

Tags: ΓαστρονομίαΙμαλάια
Previous Post

Το άγχος στη δουλειά και πώς να το ξεπεράσετε

Next Post

10 quotes χριστιανικού, ορθόδοξου, αναπάντεχου thug life

Next Post

10 quotes χριστιανικού, ορθόδοξου, αναπάντεχου thug life

Το λάδι της ανθρώπινης μηχανής

Το λάδι της ανθρώπινης μηχανής

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Οινογνωσία: Οι πιο διαδεδομένες ερυθρές ποικιλίες

Οινογνωσία: Οι πιο διαδεδομένες ερυθρές ποικιλίες

by Μόδεστος Κούρτης
December 10, 2020
0

Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε για τις ελληνικές ποικιλίες Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο, αλλά και για τις διεθνείς Cabernet Sauvignon...

9 νέα άλμπουμ που θα σώσουν το ροκ

9 νέα άλμπουμ που θα σώσουν το ροκ

by Θανάσης Αντωνίου
December 27, 2022
0

Αν και δεν είναι πια ο ήχος που συναρπάζει την πλειονότητα των νέων και τρομοκρατεί τους γονείς, το σύγχρονο ροκ...

Επιδραστικές γυναίκες, η νέα σειρά του National Geographic

Επιδραστικές γυναίκες, η νέα σειρά του National Geographic

by Zeitgeist Team
January 20, 2021
0

Γυναίκες που άλλαξαν τα δεδομένα, που έμειναν στην Ιστορία, που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, και να αλλάξουν την...

Αποχαιρετισμός στον Τσάρλι Γουάτς

Αποχαιρετισμός στον Τσάρλι Γουάτς

by Θανάσης Αντωνίου
August 30, 2021
0

Ο θάνατος του Τσάρλι Γουάτς, του πρώτου Rolling Stone που πεθαίνει εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, δεν μπορεί να θεωρηθεί...

Τα αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα ενός καλλιτέχνη

Τα αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα ενός καλλιτέχνη

by Γιώργος Κοβός
June 3, 2021
0

Η Tέχνη μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας των γεγονότων, χωρίς βαρύγδουπους τίτλους και δυσάρεστες εικόνες, αποδεικνύει ένας...

25 χρόνια «Ελληνικός Κόσμος»

25 χρόνια «Ελληνικός Κόσμος»

by Zeitgeist Team
March 23, 2023
0

Ο εορτασμός της σημαντικής επετείου του ΙΜΕ συνοδεύτηκε με τα εγκαίνια μιας νέας παραγωγής και μιας νέας έκθεσης.

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Κωνσταντίνος Παντίδος

Να, γιατί έχουμε ανάγκη τα κατοικίδια!

Marieta Kondou

Μαριέττα Κόντου

Πώς είναι να είσαι 17 ετών;

Εύη Νεοφώτιστου

Όσα μαθαίνουμε στο γυμναστήριο για την ψυχική μας υγεία

Αθηνά Φερεντίνου

Το πείραμα της υπακοής και η δύναμη της εξουσίας

Άλκης Φιτσόπουλος

Το τίμημα της εξυπνάδας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

Τα 5 πουλόβερ που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου

Τα 5 πουλόβερ που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου

by Βανέσα Αποστολίδου
October 19, 2022
0

Ματθαίος Γιωσαφάτ (1937 – 2022): «Δυστυχώς, δεν είναι και πολύ ώριμοι οι Έλληνες»

Ματθαίος Γιωσαφάτ (1937 – 2022): «Δυστυχώς, δεν είναι και πολύ ώριμοι οι Έλληνες»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
July 27, 2022
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ecodialogues: Διάλογοι για τη φύση και το κλίμα

Ecodialogues: Διάλογοι για τη φύση και το κλίμα

March 29, 2023
Ο εκλεπτυσμένος κυνισμός ενός ασυνήθιστου καλλιτέχνη  

Ο εκλεπτυσμένος κυνισμός ενός ασυνήθιστου καλλιτέχνη  

March 29, 2023
Η Alicja Kozlowska κεντάει brands, πλέκει εγκώμια και εξυφαίνει συμβολισμούς   

Η Alicja Kozlowska κεντάει brands, πλέκει εγκώμια και εξυφαίνει συμβολισμούς   

March 29, 2023
Γκουστάβο Πογέτ: «Εδώ δεν έχω έρθει για ρηλάξ»

Γκουστάβο Πογέτ: «Εδώ δεν έχω έρθει για ρηλάξ»

March 27, 2023
Αυτό το brand είναι συνώνυμο με το ποιοτικό και μοντέρνο ανδρικό κοστούμι

Αυτό το brand είναι συνώνυμο με το ποιοτικό και μοντέρνο ανδρικό κοστούμι

March 27, 2023

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp