fbpx
Thursday, July 7, 2022
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • English
  • Greek
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • English
  • Greek
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Το gourmet αλάτι της Γης

Zeitgeist Team by Zeitgeist Team
January 6, 2021
in Food, Eclecticism
Το gourmet αλάτι της Γης
Το gourmet αλάτι της Γης
Το gourmet αλάτι της Γης
4
SHARES
362
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για αμέτρητα χρόνια το αλάτι ήταν απλώς αλάτι: ζωτικό, βασικό, στοιχειώδες. Την τελευταία δεκαετία είναι κάτι πολύ περισσότερο. Ένας ολόκληρος αλμυρός κόσμος που αξίζει εξερεύνησης.

Το πιο συνηθισμένο επιτραπέζιο αλάτι είναι εξευγενισμένο, ξηραίνεται σε κλίβανο με προστιθέμενους παράγοντες κατά της συσσωμάτωσης και απέχει πολύ από εκείνο που συγκομίζεται με το χέρι. Αυτή η διαδικασία βελτίωσης (ραφιναρίσματος) αφαιρεί τη μεγαλύτερη ποσότητα ιχνοστοιχείων που βρίσκονται στο αλάτι, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία προέρχονται από το περιβάλλον από το οποίο έχει συλλεχθεί. Έτσι αυτό που συνήθως απομένει είναι το χλωριούχο νάτριο το οποίο είναι καλό για το βασικό μαγείρεμα. Μέχρι εκεί όμως. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που μοιάζει κάπως με το κρασί. Αναλόγως της περιοχής, των περιβαλλοντικών παραγόντων και των μετάλλων και ιχνοστοιχείων που περιέχει κάθε αλάτι, η γεύση είναι πολύ διαφορετική και το αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό σε σχέση με το επιτραπέζιο, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο χρώμα και στην υφή.

Επιλέξαμε μερικά ξεχωριστά αλάτια και σας τα προτείνουμε, τα οποία χωρίς να κοστίζουν ακριβά, θα αναβαθμίσουν τη γαστρονομική σας καθημερινότητα και μπορείτε πλέον να τα βρείτε παντού. Ας ρίξουμε μια ματιά στα αλάτια που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε.

Ροζ Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων: Με υπέροχο ροζ χρώμα που προκύπτει από τον σίδηρο που έχουν τα πετρώματα της περιοχής, είναι πολύ εύγευστο με έντονο χαρακτήρα. Ιδανικό για κόκκινο κρέας λόγω της απουσίας ιωδίου. Το αλάτι των Ιμαλαΐων απομακρύνει τις τοξίνες, ομαλοποιεί τη χώνευση και την κατακράτηση υγρών.

Μπλε Ορυκτό Αλάτι Περσίας: Γίνεται μπλε από τα τοπικά πετρώματα και χάρη στις υπέροχες αποχρώσεις του αποκαλείται το ζαφείρι των Ιμαλαΐων. Ταιριάζει με τα πάντα απλώς να έχετε στο μυαλό σας ότι ιδανικά χρησιμοποιείται για πασπάλισμα στο τέλος, όχι από την αρχή του μαγειρέματος.

Fleur de Sel: Ο «ανθός αλατιού», όπως είναι η ακριβής μετάφραση, είναι ένα υπέροχο αλάτι που αναδεικνύει τη γεύση οποιουδήποτε εδέσματος και ιδιαίτερα φρέσκων λαχανικών. Προέρχεται από την κορυφή της αλυκής και αφυδατώνεται στον ήλιο. Είναι ακατέργαστο, μη ραφιναρισμένο και ξακουστό είναι το γαλλικό Guerande, αλλά και το ελληνικό Μεσολογγίου.

Μαύρο θαλασσινό Χαβάης: Αλάτι από τον Ειρηνικό Ωκεανό και πιο συγκεκριμένα από το νησί Μολοκάι που παίρνει το σκούρο χρώμα καθώς  εγκλωβίζει τον ενεργό άνθρακα που κρυσταλλώνεται σε σημείο που υπάρχει λάβα από το ηφαίστειο. Ιδανικό για ψητά ψαρικά.

Κόκκινο αλάτι Χαβάης: Αποκτά αυτό το έντομο χρώμα τερακότας από την ανάμειξη με πηλό που βγαίνει από το ηφαίστειο. Στη γεύση θυμίζει καβουρντισμένο φουντούκι και είναι ένα αλάτι πολύ ιδιαίτερο.

Καπνιστό αλάτι: Προέρχεται από τον Ειρηνικό, έχει καφέ-γκρι χρώμα και αποκτά την ιδιαίτερη καπνιστή γεύση του από το ξύλο ερυθρής σημύδας πάνω στο οποίο καπνίζεται με παραδοσιακό ινδιάνικο τρόπο. Ρίξτε το πάνω σε ένα T-bone ή ένα φιλέτο σολομού την ώρα που τα βάζετε στην ψησταριά και θα καταλάβετε.

Λευκό αλάτι πυραμίδα: Ένα θαλασσινό αλάτι που παίρνει αυτό το σχήμα μετά από ειδική επεξεργασία με ξύστρες. Το ατού του είναι η τραγανή υφή και το ότι ταιριάζει εξαιρετικά με τη Μεσογειακή κουζίνα.

Tags: ΓαστρονομίαΙμαλάια
Previous Post

Το άγχος στη δουλειά και πώς να το ξεπεράσετε

Next Post

Negroni, το υπεραιωνόβιο cocktail

Next Post
Negroni, το υπεραιωνόβιο cocktail

Negroni, το υπεραιωνόβιο cocktail

Όταν o Hunter Thompson έβαλε φωτιά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Όταν o Hunter Thompson έβαλε φωτιά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

BMW: Project υψηλής νοημοσύνης

BMW: Project υψηλής νοημοσύνης

by Παντελής Περιβολάρης
May 21, 2021
0

Η εμβληματική Gran Coupe της σειράς 8 μεταμορφώνεται σε έναν καμβά όπου η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) συναντάει τη...

Κοντορεβυθούλης εναντίον Μαρμαρωμένου Βασιλιά

Κοντορεβυθούλης εναντίον Μαρμαρωμένου Βασιλιά

by Δήμητρα Ανδρουλάκη
October 11, 2021
0

Όλα αυτά που εφάρμοσε ο Κοντορεβυθούλης και επιβίωσε και όλα εκείνα που αγνοούσε ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, από το παραμύθι ως...

Ο μη αναμενόμενος λόγος που απατούν οι παντρεμένοι

Ο μη αναμενόμενος λόγος που απατούν οι παντρεμένοι

by Zeitgeist Team
April 2, 2021
0

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιατρική επιθεώρηση Current Psychology απαντάει στο γιατί απατούν οι σύζυγοι. Και το βασικό...

Η εποχή της τρούφας

Η εποχή της τρούφας

by Μόδεστος Κούρτης
May 5, 2021
0

Ο μύκητας που το έντονο άρωμα και η σπανιότητά του τον καθιστούν ένα από τα ακριβότερα εδέσματα του πλανήτη, την...

Αλέξανδρος Λαχανάς: Με πονάει να ακούω συναδέλφους να μιλάνε άσχημα τα ελληνικά

Αλέξανδρος Λαχανάς: Με πονάει να ακούω συναδέλφους να μιλάνε άσχημα τα ελληνικά

by Γιώργος Κοβός
April 14, 2021
0

Το Zeitgeist συνάντησε την πιο χαρακτηριστική φωνή της τηλεόρασης. Πίσω της βρίσκεται ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος, ένα ευαίσθητος άνθρωπος που λόγω...

ΜΟΡΙΑΣ ’21: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πελοπόννησο

ΜΟΡΙΑΣ ’21: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πελοπόννησο

by Zeitgeist Team
May 17, 2021
0

Μια πολυεπίπεδη τουριστική πρωτοβουλία που ξεκινώντας από το ορόσημο των 200 χρόνων από το 1821 επαναπροσδιορίζει τις πιο αυθεντικές πτυχές...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Ιφιγένεια Παγωμένου

Γιατί όλοι μιλούν για την Εκπαίδευση STEM;

Thanasis-Antoniou 300px

Θανάσης Αντωνίου

Elvis για πάντα!

Εύη Νεοφώτιστου

Η hi tech θεραπεία που νικάει τις φοβίες

Άλκης Φιτσόπουλος

Η εποχή των μάνατζερ

Αθηνά Φερεντίνου

Από την διαπόμπευση στο #cancel

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Zeitgeist Team
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

Το ταπεινό φυτό που αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό!

Το ταπεινό φυτό που αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό!

by Zeitgeist Team
July 22, 2021
0

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μόνο μέσα από τις δυσκολίες γίνεσαι καλύτερος»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μόνο μέσα από τις δυσκολίες γίνεσαι καλύτερος»

by Zeitgeist Team
February 25, 2021
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα Κυπο-Θεατρικά του Νίκου Κυπουργού

Τα Κυπο-Θεατρικά του Νίκου Κυπουργού

July 6, 2022
Ανάπλαση – ανάσα στο Κουκάκι

Ανάπλαση – ανάσα στο Κουκάκι

July 5, 2022
Στα Prince Oliver το καλοκαίρι είναι πάντοτε γιορτή!

Στα Prince Oliver το καλοκαίρι είναι πάντοτε γιορτή!

July 5, 2022
Στην υπηρεσία της υποταγής

Στην υπηρεσία της υποταγής

July 5, 2022
Elvis για πάντα!

Elvis για πάντα!

July 5, 2022

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp