Ύστερα από 7 ένδοξα χρόνια στο Λονδίνο, το Black Rock, το μπαρ που άλλαξε όσα πιστεύαμε για το ουίσκι, επεκτείνεται στην Κίνα με το ίδιο ύφος και φιλοσοφία.
Το Black Rock στο Λονδίνο είναι ένα whisky bar που σύμφωνα με τους περισσότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς όποιος βρεθεί στην βρετανική πρωτεύουσα πρέπει να επισκεφτεί. Όμως, το Black Rock άνοιξε τα φτερά του και πέταξε μέχρι τη Σαγκάη και τώρα έχει ένα νέο σημείο αναφοράς, σε μία γωνιακή τοποθεσία, στη δημοφιλή οδό Fumin, στο κέντρο της πόλης.
Ο χώρος είναι σκοτεινός, οριακά θεοσκότεινος, σαν μοναστηριακή αίθουσα όπου έρχεσαι σε επαφή με το θείο, όχι όμως, μέσω της προσευχής, αλλά της γεύσης των καλύτερων malt και blended ουίσκι που πίνονται σκέτα ή μπαίνουν σε κοκτέιλ. Από Boulevadier μέχρι παλαιωμένα Dewar’s και από Ragtime Rye, μέχρι Lagavulin και Cù Bòcan, το Black Rock είναι η νιρβάνα ενός αληθινού λάτρη του ουίσκι όπου μπορεί να βρει κάθε αξιόλογη ετικέτα ουίσκι.
Η αρχιτεκτονική και το design του χώρου που επιμελήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο hcreates κερδίζει αμέσως το μάτι. Διαβαίνοντας την είσοδο, η οποία είναι μαύρη με φιλτραρισμένες φωτεινές λωρίδες, αμέσως αντιλαμβάνεσαι την διαφορετική αισθητική που επικρατεί. Το κεντρικό στοιχείο του χώρου μόλις 70 τ.μ. είναι ένα τεράστιο τραπέζι με κορμό δέντρου, με δύο κάνουλες που βγάζουν παλαιωμένο ουίσκι, του οποίο φιλοξενείται στο εσωτερικό του κορμού! Το όνομά του είναι Erima, ζυγίζει δύο τόνους και έχει εισαχθεί από την Παπούα Νέα Γουϊνέα. Οι δεξαμενές είναι επενδυμένες με αμερικανική και γαλλική βελανιδιά, με την κάθε μία να περιέχει 21 λίτρα ουίσκι, το οποίο σερβίρεται απευθείας από τις βρύσες στην άκρη του κορμού. Καθισμένοι γύρω από το μακρύ τραπέζι του φορτηγού, οι πελάτες μπορούν να συμμετέχουν σε μια γευσιγνωσία, να δοκιμάσουν κοκτέιλ από το ανοιχτό μπαρ στο απέναντι άκρο του κορμού και να συνδυάσουν το αλκοόλ με έξι ιδιαίτερα πιάτα.
Και επειδή το φαγητό στην μπάρα είναι τάση, το μενού δημιουργεί ο σεφ Danyi Gao (Shake, Bun Cha Cha). Σας πληροφορούμε ότι τα ψητά πικάντικα, που είναι ελαφρά καρυκευμένα με κόκκο πιπεριού Σετσουάν και έχουν μαργαριταρένια κρεμμύδια θα τα λατρέψετε. Είναι ένα εθιστικό πιάτο. Και ένα tip για τους άνδρες. Στο Black Rock της Σαγκάης οι γυναίκες πελάτισσες είναι περισσότερες από τους άνδρες.
Διαβάστε επίσης
Έτσι παράγεται το malt ουίσκι
7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το αμερικανικό ουίσκι
Ουίσκι με το φαγητό: Κάντε το σωστά!
Ουίσκι: Η σημασία του βαρελιού