fbpx
Monday, October 2, 2023
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Η μεγάλη γιορτή της premium σοκολάτας

Μαρία Κοσμά by Μαρία Κοσμά
June 30, 2022
in Food
Η μεγάλη γιορτή της premium σοκολάτας
3
SHARES
271
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Master chefs της σοκολάτας από όλο τον κόσμο βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Global Chef Seminar. Το Zeitgeist ήταν εκεί και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του, με λόγια και εικόνες.

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, το Global Chef Seminar επέστρεψε: ένας θεσμός που διοργανώνει η Barry Callebaut, ο κορυφαίος παραγωγός σοκολάτας και προϊόντων κακάο υψηλής ποιότητας παγκοσμίως, για τις τάσεις, τις εξελίξεις και τους δημιουργούς που ασχολούνται με αυτό το απολαυστικό υλικό. Εφέτος, το Global Chef Seminar φιλοξένησε το CHOCOLATE ACADEMY Center Athens στο Μαρούσι, όπου 70 chefs από όλο τον κόσμο έμαθαν για νέα trends, τεχνικές και συνταγές, και μαζί ανακάλυψαν τον ατελείωτο κόσμο της σοκολατένιας απόλαυσης, παρουσία κορυφαίων σεφ ζαχαροπλαστικής.

Δημοσιογράφοι και επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να γευτούν μία ποικιλία σοκολατένιων γεύσεων με παγκόσμιο χαρακτήρα. Με αφορμή το event, 9 Chocolate Academy ™ Center Chefs και 2 Chocolate Ambassadors, από όλον τον κόσμο, παρουσίασαν τα δικά τους μοναδικά και μέσα στις τάσεις σοκολατάκια και πατισερί, εμπνευσμένα από τη δική τους κληρονομιά, κουλτούρα τοπικές γεύσεις και υλικά.

Η μυρωδιά της σοκολάτας σε συνδυασμό με την ευφάνταστη μορφή της, την απίστευτη γεύση της και τη λεία υφή της, αλλά και οι πληροφορίες που διαχέονται ολόγυρα για την παρασκευή της, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Ογκώδη μηχανήματα που αναδεύουν κάθε είδους σοκολάτα και μέσα από αυτά αναδύονται πλούσιες μυρωδιές, αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Στο κέντρο της αίθουσας βρίσκονταν 4 πάγκοι όπου ήταν τοποθετημένα με μεγάλη ακρίβεια όλο τα σοκολατένια «κοσμήματα» μπροστά από τον κάθε ένα σεφ. Με μεγάλη χαρά και προθυμία, ο κάθε σεφ αναφερόταν εν συντομία στο σοκολατένιο κομψοτέχνημα που κατασκεύασε, τόσο ως προς τη σύσταση αλλά και ως προς τη μορφή του.

Πιο συγκεκριμένα, το γευστικό ταξίδι της σοκολάτας ξεκίνησε από τον PhIlippe Marand (Greece) όπου έχει δημιουργήσει τον απόλυτο μεσογειακό συνδυασμό: δροσιστικό λεμόνι, άπαχο γιαούρτι και αγνό μέλι, γνήσια ελληνικά προϊόντα συνθέτουν τον πιο ευχάριστο αναζωογονητικό συνδυασμό σε μόλις μια μπουκιά! Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για βρώσιμο Limoncello, εξαιρετικά ισορροπημένο ως προς τη γλυκύτητα και την φρεσκάδα. Ακριβώς δίπλα, ήταν ο Ramon Morato (Spain) με μια συνταγή που πραγματικά, κάνει τη διαφορά: αβοκάντο, γκρέιπφρουτ και τριαντάφυλλο, ένας συνδυασμός που σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συνηθισμένος. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μόνο οι πραγματικοί γνώστες της σοκολάτας μπορούν να εκτιμήσουν μια τέτοια γεύση. Στη συνέχεια, η Yesim Erol (Turkey) συνέθεσε την απόλυτη γλυκιά γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τόσο για την γκανάζ όσο και για το crunch της βάσης μαζί με φέτα! Θα μπορούσε να αποτελέσει σίγουρα το τέλειο ορεκτικό καθώς η οξύτητα του ελαιολάδου σε συνδυασμό με τη σοκολάτα έρχονται σε τέλει ισορροπία για μια δυνατή πρώτη γεύση λαδιού, αφήνοντας μια γλύκα στο τελείωμα. Σειρά είχε ο Alan Espinoza (Mexico), με bonbon τα οποία μοιάζουν με κουμπιά και αποτελούνται από γκανάζ από φρέσκια μπανάνα και passion fruit και βάση καφέ από το Μεξικό, τα οποία περικλείονται από λεπτή επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος.

Η αγαπημένη μας σεφ τόσο για την ενέργειά της όσο και για τη δημιουργία της, η Seung Yun Lee (Singapore) πρωτοτύπησε και πέρασε το δικό της μήνυμα για τη διαφορετικότητα μέσα από ένα ουράνιο τόξο που σε ταξιδεύει μέχρι την Ανατολική Ασία. Φύλλα πάνδανου, καραμέλα και καρύδα αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό του καλοκαιριού, ειδικά για τους λάτρεις της καρύδας! Τουλάχιστον ακαταμάχητα και διαφορετικά! Δίπλα της, ο Martin Diez (USA) δημιούργησε ένα bonbon σε σχήμα ηφαιστείου που περικλείει μέσα του αμύγδαλα από την Καλιφόρνια, bourbon γέμιση και γκανάζ που σε ταξιδεύει στο Μεξικό. Πλούσια γεύση που θα μπορούσε να συνοδεύεται από το κατάλληλο κρασί κατά τους χειμερινούς μήνες καθώς παραπέμπει σε χειμώνα. Κατόπιν, η Domenic Lazo (USA) δημιούργησε δημιουργώντας ένα vegan bonbon με συμπυκνωμένο γάλα και γεύση σοκολάτας, καραμελωμένο γάλα καρύδας και γκανάζ από καφέ με προέλευση το Εκουαδόρ. Λεπτόρρευστη υφή, εξαιρετικά ελαφριά γεύση και δυνατά αρώματα καφέ και καραμέλας κερδίζουν κάθε vegan λάτρη της ποιοτικής σοκολάτας! Δίπλα της, βρήκαμε τον Dimitris Fayard (USA) με μια αναποδογυρισμένη τύπου μηλόπιτα με γκανάζ από αλατισμένη καραμέλα και λευκή σοκολάτα και τέλος, μια λεπτή στρώση ζελέ από καραμελωμένο μήλο. Χαρακτηριστικό αποτελεί το χρώμα του (πράσινο), το οποίο αναπόφευκτα παραπέμπει σε πράσινο μήλο. Ολόκληρη μηλόπιτα σε μια μπουκιά! Τέλος, ο Philippe Bertrand (France), εμπνεύστηκε ένα άκρως σοκολατένιο macaron με σοκολάτα Μαδαγασκάρης, λεπτή στρώση ζελέ φρούτων, πραλίνα και γκανάζ κακάο. Φινετσάτο γλυκό που θυμίζει Γαλλία τόσο στις γεύσεις όσο και στην όψη με εξαιρετικά ισορροπημένη γλύκα. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το πιο όμορφο και γευστικό τριαντάφυλλο της βραδιάς με καλούπι εκτυπωμένο από 3D Printer by Mona Liza και προσεκτικά δομημένο τόσο ως προς τις στρώσεις των υλικών όσο και προς τον εξωτερικό χρωματισμό του με αερογράφο.

Ακολουθήστε το zeitgeist.gr για να ενημερώνεστε πρώτοι για νέα θέματα και να στηρίξετε την ποιοτική δημοσιογραφία. Ένα like στο banner που βλέπετε κάτω αρκεί! 

Tags: SliderΓαστρονομίαΕπιδόρπιαΣοκολάτα
Previous Post

3 αρχαίες τραγωδίες που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε

Next Post

Η εποχή των μάνατζερ

Next Post
Η εποχή των μάνατζερ

Η εποχή των μάνατζερ

4 δοκιμασμένοι τρόποι που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο

4 δοκιμασμένοι τρόποι που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

4 ασυνήθιστοι τρόποι για να νιώσετε αμέσως καλύτερα

4 ασυνήθιστοι τρόποι για να νιώσετε αμέσως καλύτερα

by Zeitgeist Team
February 24, 2021
0

Το να βελτιώσει κάποιος τη σωματική και την ψυχική του υγεία είναι μια διαδικασία συνεχής. Με αυτά τα 4 που...

Ο Έλληνας που έχει σώσει τη ζωή εκατομμυρίων νεογνών

Ο Έλληνας που έχει σώσει τη ζωή εκατομμυρίων νεογνών

by Άλκης Φιτσόπουλος
May 27, 2022
0

Γιώργος Ψαρός, ένας μεγάλος Έλληνας με αποκλειστικές ιατρικές ευρεσιτεχνίες που έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές ανηλίκων και νεογνών, αλλά και μια...

Υποδεχθείτε τα νέα premium Jack Daniel’s

Υποδεχθείτε τα νέα premium Jack Daniel’s

by Zeitgeist Team
October 25, 2022
0

Ύστερα από 25 χρόνια, οι νέες ετικέτες, Jack Daniel’s Bonded και Jack Daniel’s Triple Mash, του φημισμένου αμερικανικού αποστακτήριου είναι...

Η μεγάλη γιορτή του Seamaster στη Μύκονο παρουσία του Τζορτζ Κλούνεϊ

Η μεγάλη γιορτή του Seamaster στη Μύκονο παρουσία του Τζορτζ Κλούνεϊ

by Zeitgeist Team
June 29, 2023
0

Η OMEGA γιόρτασε στη Μύκονο τη 75η επέτειο του Seamaster συντροφιά με διάσημους καλεσμένους από όλο τον κόσμο, στο λανσάρισμα...

Το χαμόγελο της Τζοκόντας συναντάει τους Όρνιθες

Το χαμόγελο της Τζοκόντας συναντάει τους Όρνιθες

by Zeitgeist Team
July 12, 2022
0

Με μια μεγάλη συναυλία - φόρο τιμής στον Μάνο Χατζιδάκι γιορτάζει τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στα Ηρώδειο, τα 80 χρόνια...

Τα 5 πιο περίεργα πράγματα που κάνουν οι σκύλοι (και γιατί τα κάνουν)

Τα 5 πιο περίεργα πράγματα που κάνουν οι σκύλοι (και γιατί τα κάνουν)

by Παντελής Περιβολάρης
June 14, 2022
0

Από το κούνημα της ουράς μέχρι το κυνήγι της, ο σκύλος εμφανίζει κάποιες συμπεριφορές που εμείς οι άνθρωποι, δεν τις...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Thanasis-Antoniou 300px

Θανάσης Αντωνίου

Δουλειά με το κομμάτι

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες που πραγματικά… δεν υπάρχουν!

Εύη Νεοφώτιστου

Οι 6 κανόνες της επιτυχίας

Αθηνά Φερεντίνου

Το πείραμα της υπακοής και η δύναμη της εξουσίας

Άλκης Φιτσόπουλος

Η εποχή της ταχύτητας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
January 30, 2021
0

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

by Zeitgeist Team
June 16, 2022
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από τη Μεγάλη στη Σιωπηρή Παραίτηση

Από τη Μεγάλη στη Σιωπηρή Παραίτηση

September 29, 2023
Πρεμιέρα σήμερα για την Κοριτσιέρα των Βούρλων

Πρεμιέρα σήμερα για την Κοριτσιέρα των Βούρλων

September 29, 2023
10 ελληνικά τραγούδια που λίγοι γνωρίζουν ότι είναι ξένα

10 ελληνικά τραγούδια που λίγοι γνωρίζουν ότι είναι ξένα

September 28, 2023
Ο Jo Nesbo γοήτευσε το αθηναϊκό κοινό

Ο Jo Nesbo γοήτευσε το αθηναϊκό κοινό

September 28, 2023
Η ακινησία της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας

Η ακινησία της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας

September 27, 2023

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp