fbpx
Monday, September 15, 2025
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Η τέχνη της μπρουσκέτας

Μόδεστος Κούρτης by Μόδεστος Κούρτης
July 11, 2024
in Food
Η τέχνη της μπρουσκέτας
3
SHARES
290
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μυστικά, συμβουλές και συνταγές για να απολαύσετε αυτό το υπέροχο ιταλικό ορεκτικό, που -ειδικά το καλοκαίρι- μπορεί να πάρει τη θέση ενός κύριου γεύματος.

Πεντανόστιμο ορεκτικό ιταλικής καταγωγής, ταιριαστό τόσο για τρατορίες όσο και για μπαρ και all day χώρους, ως συνοδευτικό απεριτίφ, μπύρας, κρασιού ή easy cocktail, αποτελεί μια εξαιρετικά δημοφιλή πρόταση.

Αυτό το παραδοσιακό ιταλικό ορεκτικό που απαντάται στην Ιταλία εδώ και πάνω από πέντε αιώνες αποτελείται από ψημένο ή φρυγανισμένο ψωμί, πάνω στο οποίο έχει τριφτεί φρέσκο σκόρδο, παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι. Από εκεί και πέρα οι πιθανές παραλλαγές είναι απεριόριστες και οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν το γαρνίρισμα ντομάτας, λαχανικών, αλλαντικών, τυριών ακόμη και οσπρίων. Τόσο, που θεωρείται πια ένα διεθνές πιάτο με απεριόριστες εκδοχές και παραλλαγές.

Μυστικά επιτυχίας
Μια καλή μπρουσκέτα βασίζεται στο ποιοτικό φρέσκο ψωμί που θα μπορεί να διατηρήσει καλά τα μείγματα. Χρησιμοποιήστε ένα συμπαγές πολύσπορο ή μια μπαγκέτα πολυτελείας, ένα προζυμένιο ή ένα σταρένιο χωριάτικο.

Για το ψήσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαμαρίνα φούρνου, θράκα, φρυγανιέρα, τοστιέρα, αλλά και την ειδική σχάρα για μπρουσκέτες, που θα βρείτε στο εμπόριο.
Το ψήσιμο θα πρέπει να είναι πάντα σε μέτρια φωτιά ώστε να μην καούν, και στη σχάρα να να κυμαίνεται μεταξύ 3-4 λεπτών ανά πλευρά.

Στα μείγματα του γαρνιρίσματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε -εκτός των άλλων- φρέσκα φρούτα, καβουρδισμένους και πολτοποιημένους ξηρούς καρπούς, μεσογειακά μυρωδικά, αλίπαστα ψάρια και βραστά θαλασσινά.

Η Μεσόγειος αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης και με τις παρακάτω συνταγές σας δίνουμε ιδέες για το πώς μπορείτε να ανανεώσετε και να εμπλουτίσετε τον κατάλογό σας. Εσείς εκτός από αυτές τις συνταγές, σκεφτείτε γαρίδες (ταιριάζουν τέλεια με το σκόρδο και το ελαιόλαδο), πάστα αντζούγιας, πατέ αγκινάρας και πικάντικες αλοιφές για να προτείνετε τη δική σας, μοναδική και πρωτότυπη, μπρουσκέτα.

Μπρουσκέτες με φέτα, ρόκα & αβγά ποσέ

Υλικά (για 4 μεγάλα τεμάχια)

Φέτες ψωμιού σικάλεως
Φύλλα ρόκας
Ελαιόλαδο
4 αβγά
Μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
Τυρί φέτα
Παρμεζάνα, τριμμένη
Πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού, πάπρικα, θυμάρι

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στην τοστιέρα. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με την παρμεζάνα, το θυμάρι και λίγο χυμό λεμονιού. Σε μπολ βάζουμε τη ρόκα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Σε κατσαρόλα μαγειρεύουμε τα αβγά ποσέ. Απλώνουμε πάνω στις φέτες τη ρόκα, το μείγμα τυριού, την ντομάτα και το αβγό. Αλατοπιπερώνουμε το αβγό και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και τσίλι.

Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί, σύκα & προσούτο

Υλικά (για 10 τεμάχια)
1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε 10 φέτες, αφαιρουμένων των γωνιών
1 κ.σ. βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κ.γ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
300 γρ. κατσικίσιο τυρί
10 λεπτές φέτες προσούτο
1/8 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι
10 σύκα για γαρνίρισμα
Κρέμα βαλσάμικου

Εκτέλεση
Απλώνουμε τις φέτες της μπαγκέτας σε ένα ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20’ μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για 30’. Σε μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικου.  

Tags: ΙταλίαSliderΓαστρονομία
Previous Post

Διαβάστε το πριν το κατεβάσουν

Next Post

Η αυθεντική ιταλική κουζίνα πέρα από την πίτσα

Next Post
Η αυθεντική ιταλική κουζίνα πέρα από την πίτσα

Η αυθεντική ιταλική κουζίνα πέρα από την πίτσα

Μπαλτατζή – Σαλαμπασόπουλος στο Κηποθέατρο

Μπαλτατζή – Σαλαμπασόπουλος στο Κηποθέατρο

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Ζούμε στην εποχή του παραλόγου

Ζούμε στην εποχή του παραλόγου

by Άλκης Φιτσόπουλος
May 17, 2022
0

Η ελληνική κοινωνία νοσεί βαριά, βρίσκεται σε μόνιμη καταστολή και δεν υπάρχει τίποτε τριγύρω να την επηρεάσει θετικά, ώστε η...

Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ: Πολλά περισσότερα από ποδοσφαιριστής

Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ: Πολλά περισσότερα από ποδοσφαιριστής

by Άλκης Φιτσόπουλος
March 17, 2022
0

Ο νέος παίκτης της ΑΕΚ Grzegorz Krychowiak είναι σπουδαγμένος, fashion icon, διαβάζει βιβλία, ασχολείται με τις Τέχνες και το Περιβάλλον,...

Η ΑΕΚ της Ευρώπης…

Η ΑΕΚ της Ευρώπης…

by Άλκης Φιτσόπουλος
August 26, 2024
0

Ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν τις περισσότερες διακρίσεις στην Ευρώπη, η Ένωση έχει 14 μοναδικότητες στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε όλον τον κόσμο

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε όλον τον κόσμο

by Μόδεστος Κούρτης
December 22, 2024
0

Τι τρώνε (και γιατί) στη Γερμανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σουηδία και άλλες χώρες την ημέρα της...

Το VARόμετρο της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης

Το VARόμετρο της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης

by Άλκης Φιτσόπουλος
September 12, 2024
0

Η αληθινή ιστορία για το πώς επινοήθηκε το VAR, με ποια αφορμή και από ποιους, αλλά και για το ποιοι...

H άνοδος και η εκτόξευση της Ζιζέλ

H άνοδος και η εκτόξευση της Ζιζέλ

by Zeitgeist Team
April 29, 2022
0

Εκδοτική XXL ωδή στο πιο διάσημο εξαγώγιμο «προϊόν» της Βραζιλίας -μαζί με τον Πελέ και τον Σένα- και ταυτόχρονα το...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Άλκης Φιτσόπουλος

Tα ζόμπι των social media

Marieta Kondou

Μαριέττα Κόντου

Η διπολική μας ιδιοσυγκρασία και ο χειρότερος εαυτός μας

Εύη Νεοφώτιστου

Τι να κάνω όταν όλα γύρω μου καταρρέουν

Aggoules 300px

Αντώνιος Αγγουλές

Οι συμβουλές που σώζουν ζωές στα βουνά

Κωνσταντίνος Παντίδος

Να, γιατί έχουμε ανάγκη τα κατοικίδια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
January 30, 2021
0

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

by Zeitgeist Team
June 16, 2022
0

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Κ. Π. Καβάφης όπως δεν τον γνωρίσαμε ποτέ

Ο Κ. Π. Καβάφης όπως δεν τον γνωρίσαμε ποτέ

September 12, 2025
10 νέες θεατρικές παραστάσεις που θα συζητηθούν φέτος!

10 νέες θεατρικές παραστάσεις που θα συζητηθούν φέτος!

September 12, 2025
Πήλιο, ένας προορισμός για όλες τις εποχές

Πήλιο, ένας προορισμός για όλες τις εποχές

September 12, 2025
Οι φίλοι των φύλλων

Οι φίλοι των φύλλων

September 12, 2025
Ένα πόστερ αναπαριστά το σύμπαν των μεγάλων σκηνοθετών

Ένα πόστερ αναπαριστά το σύμπαν των μεγάλων σκηνοθετών

September 10, 2025

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp