fbpx
Friday, November 21, 2025
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Τυρί – κρασί: Πώς συνδυάζονται για να πετύχουμε γευστική αρμονία

Μόδεστος Κούρτης by Μόδεστος Κούρτης
November 18, 2024
in Food, Wine & Spirits
Τυρί – κρασί: Πώς συνδυάζονται για να πετύχουμε γευστική αρμονία
3
SHARES
308
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δυνατοί παρτενέρ, σε μια σχέση πάθους, φέρνουν στο τραπέζι την έντονη προσωπικότητά τους, ανεβάζοντας τις γευστικές απαιτήσεις. Ας τα συνδυάσουμε!

Το τυρί και το κρασί λατρεύονται χωρίς όρια και στέκονται στοργικά το ένα δίπλα στο άλλο, κάνοντας τη ζωή μας όμορφη. Εμπρός λοιπόν να στήσουμε μια «cheese and wine» βραδιά, παίζοντας με τις γεύσεις.|
Οι πάμπολλες ποικιλίες τυριών κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη την επιλογή κρασιών, όμως εμείς θα ομαδοποιήσουμε τα τυριά κι έτσι η τελική επιλογή θα είναι δική σας.

Ο πιο διάσημος τρόπος σερβιρίσματος του τυριού είναι με τη μορφή της ποικιλίας, συνδυαστικά με καλό κρασί, αποτελώντας αυτούσιο γεύμα.

Αν ξεκινήσουμε λοιπόν από τα λευκά πληθωρικά chevre τυριά, με τις μεστές, ξινούτσικες, βουτυράτες νότες. Θα δούμε ότι ζητούν ένα κρασί με σχετικά υψηλή οξύτητα, κατά προτίμηση λευκό. Έτσι, επιλέξτε μια Σαντορίνη, ή ένα Ασύρτικο με κάποια άλλη ποικιλία, ή έναν Ροδίτη με Σαββατιανό. Στην ίδια ομάδα, θα μπορούσε να σταθεί και η φέτα μας, η οποία όμως, λόγω εντοπιότητας, θα ερωτευόταν μια… Ρετσίνα!

Μια άλλη ομάδα τυριών που θα μπορούσε να καθίσει στο τραπέζι της θεματικής βραδιάς είναι τα κρεμώδη μπρι, αλλά και οι γλυκές ελληνικές γραβιέρες. Τυριά που συνδυάζουν τη γλύκα, τη βουτυράτη υφή και τις νύξεις ξηρών καρπών, θα αγαπήσουν τα μαλακά κόκκινα κρασιά, όπως τα πλούσια Merlot, ή τα Cabernet με Merlot, ή τα Αγιωργίτικα.

Η βασίλισσα παρμεζάνα είναι μια κατηγορία από μόνη της. Αυτό το πιπεράτο, ώριμο τυρί, με την έντονη αλμύρα και την εκρηκτική γεύση, συνοδεύεται από αφρώδεις οίνους με υψηλές οξύτητες.

Αν πάλι θέλουμε μια ντελικάτη ποικιλία τυριών, θα βάλουμε στο τραπέζι ανθότυρο, μοτσαρέλα, τελεμέ ή καλαθάκι Λήμνου. Συνοδεύουμε με μια ευωδιαστή Μαντινεία, ένα χαρμάνι με Sauvignon blanc, μια Βηλάνα κρητική, ή αρωματικά κρασιά από τα νησιά μας με την ποικιλία του Μοσχάτου να ηγείται.

Σειρά έχουν οι εντάσεις. Ας αφεθούμε στη γοητεία του καπνού, με το δικό μας Μετσοβόνε από το Κτήμα Αβέρωφ, τα καπνιστά της Νότιας Γαλλίας και των Πυρηναίων, εκ των οποίων κάποια έχουν πιπέρια ή μπέικον. Η σφιχτή και απαλή σάρκα τους, με τις νότες του καπνού να υπερισχύουν και τις ερεθιστικές πινελιές από αλμύρα και πιπέρι, απαιτούν ένα βανιλάτο, μεστό κρασί, ίσως και λίγο καπνιστό. Παίξτε με τα πλούσια βαρελάτα Chardonnay, ένα μαλακό Αγιωργίτικο, ή με τα λίγο «λιωμένα» κρητικά με τις μαλακωμένες τανίνες.

Φινάλε με τα «μπλε». Ροκφόρ, στίλτον, γκοργκοντζόλα. Βουτυράτα, λιπαρά, με έντονα αρώματα. Λατρεύουν τα γλυκά κρασιά, από Λήμνο, Σάμο, Ρόδο ή ένα Port από την Πορτογαλία.

Διαβάστε επίσης
Μαυροτράγανο: Η ελληνική ποικιλία που αγαπούν οι Γάλλοι
Οι κώδικες του κονιάκ
Προσούτο, σπεκ, χαμόν: μικρός οδηγός γνώσης

Tags: SliderΓαστρονομίαΚρασίΤυριάΟίνος
Previous Post

Είδαμε το Brokeback Mountain

Next Post

Σύγχρονη, θεατρική Εντολή

Next Post
Σύγχρονη, θεατρική Εντολή

Σύγχρονη, θεατρική Εντολή

Τα ρεκόρ του Χρήστου Μουζακίτη

Τα ρεκόρ του Χρήστου Μουζακίτη

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Τα 5 πιο περίεργα πράγματα που κάνουν οι σκύλοι (και γιατί τα κάνουν)

Τα 5 πιο περίεργα πράγματα που κάνουν οι σκύλοι (και γιατί τα κάνουν)

by Παντελής Περιβολάρης
June 14, 2022
0

Από το κούνημα της ουράς μέχρι το κυνήγι της, ο σκύλος εμφανίζει κάποιες συμπεριφορές που εμείς οι άνθρωποι, δεν τις...

Πώς τα καζίνο διαμορφώνουν τη νυχτερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη

Πώς τα καζίνο διαμορφώνουν τη νυχτερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη

by Zeitgeist Team
June 12, 2025
0

Ανακαλύψτε πώς τα σύγχρονα καζίνο πυροδοτούν ενθουσιασμό στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Από ζωντανές παραστάσεις μέχρι σημεία κοινωνικής συνάντησης και...

O Patrik Proško αναμορφώνει τον κόσμο

O Patrik Proško αναμορφώνει τον κόσμο

by Zeitgeist Team
February 29, 2024
0

Ο Τσέχος καλλιτέχνης χρησιμοποιεί παλιές ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα για να δημιουργήσει αναμορφικά γλυπτά που μοιάζουν με πορτρέτα όταν...

Τα 5 εμπόδια που υποσκάπτουν την αυτοβελτίωση και την εξέλιξη

Τα 5 εμπόδια που υποσκάπτουν την αυτοβελτίωση και την εξέλιξη

by Μαρία Κοσμά
September 9, 2022
0

Ο δρόμος για την αυτοβελτίωση είναι μακρύς, δύσκολος και επίπονος. Εμπόδια αποτελούν τα ψέματα που λέμε, συνήθως, στον εαυτό μας...

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε νέα επεισόδια

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε νέα επεισόδια

by Zeitgeist Team
September 3, 2025
0

Ενόσω ο πλανήτης είναι απασχολημένος με τον πόλεμο στην Ουκρανία, στη Βόρεια Κορέα ο λαοφιλής ηγέτης της δεν φείδεται κόπων...

3 προτάσεις για θέατρο και τον Ιούνιο

3 προτάσεις για θέατρο και τον Ιούνιο

by Zeitgeist Team
May 27, 2022
0

«Αμερικανικός Βούβαλος», «Labor», «Νυχιάνγκ» τρεις νέες παραστάσεις που αξίζουν της προσοχής σας και θα παίζονται για λίγο καιρό ακόμη. Τις...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Άλκης Φιτσόπουλος

Tα ζόμπι των social media

Marieta Kondou

Μαριέττα Κόντου

Η διπολική μας ιδιοσυγκρασία και ο χειρότερος εαυτός μας

Εύη Νεοφώτιστου

Τι να κάνω όταν όλα γύρω μου καταρρέουν

Aggoules 300px

Αντώνιος Αγγουλές

Οι συμβουλές που σώζουν ζωές στα βουνά

Κωνσταντίνος Παντίδος

Να, γιατί έχουμε ανάγκη τα κατοικίδια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
January 30, 2021
0

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

by Zeitgeist Team
June 16, 2022
0

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Στιγμές Μάρθα Γκράχαμ στο Μέγαρο Μουσικής!

Στιγμές Μάρθα Γκράχαμ στο Μέγαρο Μουσικής!

November 19, 2025
Η Κατερίνα Μακρυγιάννη γιόρτασε στο Παρίσι 10 χρόνια δημιουργίας

Η Κατερίνα Μακρυγιάννη γιόρτασε στο Παρίσι 10 χρόνια δημιουργίας

November 19, 2025
Μια καμπάνια που επιβεβαιώνει ότι η Μόδα μπορεί να είναι Τέχνη 

Μια καμπάνια που επιβεβαιώνει ότι η Μόδα μπορεί να είναι Τέχνη 

November 19, 2025
Εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973 – 2023

Εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973 – 2023

November 14, 2025
Το άρτυμα που απογειώνει τη γεύση

Το άρτυμα που απογειώνει τη γεύση

November 14, 2025

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp