Πέρα από τα τσουρέκια, τα κουλουράκια και τις φλαούνες, κάθε διεθνής κουζίνα έχει στην παράδοσή της Πασχαλινά γλυκά επιδόρπια που είναι ταυτισμένα με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή!
Hot Cross Buns
Τα κλασικά ημίγλυκα ψωμάκια που δίνουν το «παρών» σε όλα τα βρετανικά τραπέζια τη μέρα της Λαμπρής. Το σήμα του Σταυρού σχηματίζεται με υγρή ζάχαρη στην κορυφή του ψωμιού.
Babobka/Babka
Tα πασχαλινά ψωμιά των Τσέχων και των Πολωνών. Πλεγμένα σε «κοτσίδα» και ημίγλυκα, με αρκετά αβγά στη ζύμη τους.
Kulich
Το γλυκό κέικ των Ρώσων χριστιανών, γεμισμένο με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Το σχήμα του θυμίζει τα panetonni και η προετοιμασία του χρειάζεται πολύ χρόνο, ενώ η συνταγή είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη.
Mammi
Παραδοσιακό σαρακοστιανό γλυκό των Φιλανδών, το οποίο σερβίρουν και ανήμερα το Πάσχα. Φτιάχνεται από βρασμένο κριθάρι και σερβίρεται με κρέμα και μαύρη ζάχαρη. Παρόμοια γλυκά παρασκευάζονται σε πολλές περιοχές της Ρωσίας.
Osterlamm
Πασχαλινό κέικ σε σχήμα αρνιού με επικάλυψη σοκολάτας, που συνηθίζεται στα περισσότερα μέρη της Γερμανίας. Παρόμοιες συνταγές κέικ εμφανίζονται και σε πολλές περιοχές της γαλλικής Αλσατίας.
Cassata
Στη Σικελία, δεν νοείται λαμπριάτικο τραπέζι χωρίς cassata. Πολύχρωμο κέικ, με πλούσια συστατικά, όπως βούτυρο και αβγά, με το οποίο γιορτάζεται το τέλος της Σαρακοστής.
Διαβάστε επίσης
10 πασχαλινά tips μαγειρικής που δεν υπάρχουν στον τσελεμεντέ
Να γιατί ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό!
Ο Λάζαρος μετά την ανάσταση
Ακολουθήστε το zeitgeist.gr για να ενημερώνεστε πρώτοι για νέα θέματα και να στηρίξετε την ποιοτική δημοσιογραφία. Ένα like στο banner που βλέπετε κάτω αρκεί!