Από τη δεκαετία του ‘60 ο θρυλικός Snoopy ήθελε να πάει στο Διάστημα. Τελικώς, τα κατάφερε το 1970 μαζί με την αποστολή Apollo 13 και μάλιστα βοήθησε στη διάσωσή της. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα γινόταν εκεί πάνω χωρίς το διάσημο beagle.
Το 1970, η OMEGA έλαβε το «Ασημένιο Βραβείο Snoopy» από τους αστροναύτες της NASA, για τη συνεισφορά της στην εξερεύνηση του διαστήματος, όπως επίσης και για τη σημαντική συμβολή του θρυλικού μοντέλου Speedmaster κατά τη διάσωση του Apollo 13. Ακριβώς 50 χρόνια μετά, η ελβετική ωρολογοποιία παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ρολόι για να τιμήσει αυτήν την επέτειο, όπου το διάσημο σκυλί ράτσας beagle κατέχει εξέχοντα ρόλο, εμφανιζόμενο αρχικά σαν χαραγμένο έμβλημα στο μπλε υποκαντράν που βρίσκεται στην ώρα 9. Εκεί εμφανίζεται να φοράει τη διάσημη στολή του αστροναύτη. Στην πίσω όψη όμως είναι που αρχίζει η πραγματική διασκέδαση! Αυτή τη φορά, o Snoopy έχει μπει σε τροχιά, με τον εικονογραφημένο θάλαμο Διοίκησης και Υπηρεσίας (CSM) να κινείται επάνω σε έναν μαγικό δείκτη. Όταν ο χρονογράφος των δευτερολέπτων είναι σε λειτουργία, ο Snoopy κάνει ένα ταξίδι στη μυστηριώδη άλλη πλευρά της σελήνης -όπως το πλήρωμα του Apollo 13- κι εμείς την επιφάνεια της σελήνης να λαμπυρίζει μέσα από το κρύσταλλο σαπφείρου. Στο βάθος αυτής της απεικόνισης, βλέπουμε μια εικόνα του πλανήτη μας. Αυτός ο γήινος δίσκος περιστρέφεται μια φορά ανά λεπτό, σε συγχρονισμό με το μικρό δείκτη των δευτερολέπτων του ρολογιού και συμβολίζει την ακριβή περιστροφή της Γης. Η θρυλική φράση «Eyes on the Stars» φαίνεται γραμμένη επάνω στο μαύρο ουρανό του διαστήματος.Το Speedmaster «Silver Snoopy Award» 50η Επέτειος, κινείται με το μηχανισμό OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861 και φέρει μπλε λουράκι από νάιλον προσαρτημένο στην κάσα των 42 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, που είναι εμπνευσμένη από το στυλ της 4ης γενιάς των Speedmaster (πρόκειται για τα μοντέλα που φορέθηκαν πρώτη φορά στο φεγγάρι το 1969). Η ταχυμετρική κλίμακα, με το θρυλικό «Dot over Ninety», αποτυπώνεται με λευκό χρώμα από κεραμικό επάνω στο μπλε κεραμικό δαχτυλίδι της στεφάνης.
Ο Snoopy στο φεγγάρι!Πώς κόλλησε όμως ο Snoopy με την Omega; Λοιπόν, η σχέση του Snoopy και της NASA ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, όταν ο περίφημος Αμερικανός καρτουνίστας Charles M. Schulz (1922 – 2000) ξεκίνησε να δημιουργεί μικρές ιστορίες που αναπαριστούσαν το αξιαγάπητο σκυλάκι να ταξιδεύει στο φεγγάρι. Εκείνα τα animation ανταποκρίνονταν στον ενθουσιασμό του κοινού για τις αναζητήσεις των ΗΠΑ στο διάστημα και καθιέρωσαν τον Snoopy ως σύμβολο εξερεύνησης. Το 1968, όταν η NASA αναζητούσε ένα «πρόσωπο» για το πρόγραμμα ασφαλείας της, ο Snoopy ήταν η προφανής επιλογή. Όχι μόνο θα λειτουργούσε ως φύλακας αλλά θα διατηρούσε τα πράγματα λίγο πιο ανάλαφρα όταν προέκυπταν κρίσιμα περιστατικά. Τελικώς, ο Snoopy αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους αστροναύτες της NASA, που δημιούργησαν ένα βραβείο πολύ υψηλού κύρους με το όνομά του. Σχεδιασμένο από τον Charles M. Schulz, το Silver Snoopy Award απεικονίζει το σκυλάκι με στολή αστροναύτη. Το βραβείο απονέμεται σπανίως, αποκλειστικά σε ανθρώπους ή εταιρείες που έχουν συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία επανδρωμένων αποστολών στο διάστημα. Ανάμεσά τους και η OMEGA, που με τους χρονογράφους Speedmaster συνέβαλε στο να περιοριστεί η αποτυχία της αποστολής του Apollo 13 («Houston, we’ve had a problem» και τελικώς να διασωθεί.