fbpx
Thursday, November 20, 2025
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Natu: Ο κήπος των απολαύσεων

Μόδεστος Κούρτης by Μόδεστος Κούρτης
June 4, 2021
in Food, Experience
Natu: Ο κήπος των απολαύσεων
16
SHARES
1.6k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το εστιατόριο με τον ομορφότερο, ίσως, κήπο της Αθήνας αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση γαστρονομικού κοσμοπολιτισμού, με την υπογραφή του καταξιωμένου Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε premium υλικά της Μεσογείου και εξωτικά καλούδια, αναδεικνύοντας τη μικρή ελληνική παραγωγή αλλά και τις πιο εμβληματικές πρώτες ύλες της Ιταλίας, η πρόταση του Natu (πρώην Museum Restaurant), στον ανεπανάληπτο κήπο του Μουσείου Γουλανδρή, υπηρετεί την απολαυστική εκδοχή της γαστρονομίας. Πιάτα σαν ζωγραφικοί πίνακες κάποιου ιμπρεσιονιστή, οι δημιουργίες του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου τέρπουν όλες τις αισθήσεις και με τις γενναίες ποσότητές τους δημιουργούν μια value for money αλλά και comfort συνθήκη, κάτι στο οποίο καταφάσκει το καταπράσινο περιβάλλον.

Buratta με ψητά ροδάκινα και προσούτο

Ανοικτό από νωρίς το πρωί για πρωϊνό και brunch μέχρι αργά το βράδυ για γεύμα ή δείπνο, το μενού του all day αυτού χώρου αποφεύγει τις παγίδες του εντυπωσιασμού και του πειραματισμού, διατηρώντας όμως ψηλά το φρόνημα της γαστρονομίας. Πόσο ψηλά; Τόσο ώστε η κουζίνα να τολμά, διασφαλίζοντας όμως τα νώτα της και παίρνοντας ρίσκα, όχι παραπάνω από όσα μπορεί να φιλοξενήσει ένας all day χώρος που σερβίρει ταυτόχρονα την οικογένεια μετά από τη βόλτα στο κέντρο της Κηφισιάς, αλλά και τους υποψιασμένους γαστρογνώστες που θέλουν να εξερευνήσουν την κουζίνα του Σκαρμούτσου. Κάπως έτσι ο κατάλογος περιλαμβάνει εμβληματικά υλικά, συνταγές και τεχνικές από όλο τον πλανήτη, από την Κίνα και την Ιαπωνία, μέχρι την Αυστραλία και το Περού. Σεβίτσε, καρπάτσιο,  Black Angus, Presa από πιστοποιημένο Μαύρο Χοίρο της Ιβηρικής Χερσονήσου και πολύχρωμα λαχανικά από κάθε γωνιά της Γης, δίνουν το στίγμα μιας πληθωρικής πρότασης που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Cacio e pepe: spaghettini με παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης και φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα

Τα Bao Bun με ψητή πάπια μαριναρισμένη σε satay sauce, καρότο, πράσο, αγγούρι, ginger και γλυκόξινη σάλτσα με δαμάσκηνο, διαθέτουν την απαιτούμενη γευστική ένταση, ενώ τα Spring Roll με γαρίδα σε φύλλο de brick με καρότο, κινέζικο λάχανο, magnetout και honey sesame soy sauce είναι τέλεια και χορταστικά, μέσα στην απλότητά τους. Η λευκή καλοκαιρινή τρούφα είναι ένα υλικό που πρωταγωνιστεί σε αρκετά πιάτα, στην Pinsa όμως (η αρχαία ιταλική πίτσα) με τομάτα San Marzano και μοτσαρέλα fior di latte, έχει δώσει ένα καλοκαιρινό hit στο εξεζητημένο finger food. Η Buratta με ψητά ροδάκινα, τραγανό προσούτο, φρέσκο βασιλικό και καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης παίζει επιτυχημένα με τις δυναμικές αντιπαραθέσεις του φρουτώδους με το καπνιστό. Το  αλαβάστρινο φρέσκο καλκάνι ψητό με miso, πουρέ λευκής μελιτζάνας, γλασαρισμένα baby καρότα και σπιρτόζικο σπανάκι με σόγια και μαύρο σουσάμι, δίνει μια πολύ ικανοποητική στιγμή μοντέρνου ιαπωνισμού, ενώ το φιλέτο της σφυρίδας με τον πουρέ ψητής σελινόριζας, καραμελωμένα σπαράγγια και αλμύρες αξιολογήθηκε ως άνω του μέσου όρου.

Στα συν η ολοκληρωμένη οινική λίστα και οι επιλεγμένες ετικέτες αποσταγμάτων, αλλά και τα ευφάνταστα και πρωτότυπα κοκτέιλ που κινούνται στο ίδιο πνεύμα κοσμοπολιτισμού με το φαγητό.

Όλα αυτά ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά ή δίπλα στην ατμοσφαιρική λίμνη με τα νούφαρα ή κάτω από τον κέδρο του Λιβάνου και τα κυπαρίσσια, συγκροτούν μια απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία, παρά την κοσμική αύρα που, εύλογα, περικυκλώνει τον χώρο.

Natu: Λεβίδου 13, Κηφισιά 

Tags: ΓαστρονομίαΙταλίαΚουζίναΕστιατόρια
Previous Post

Τα αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα ενός καλλιτέχνη

Next Post

Ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι ξεκίνησε από τη Ρόδο

Next Post
Ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι ξεκίνησε από τη Ρόδο

Ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι ξεκίνησε από τη Ρόδο

croatia-vrana_1

Κατερίνα Βρανά: «Οι πολιτικοί πάνε να φάνε τη δουλειά μας!»

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Όσα μας έμαθε το Μουντιάλ του Κατάρ

Όσα μας έμαθε το Μουντιάλ του Κατάρ

by Άλκης Φιτσόπουλος
December 19, 2022
0

Αυτά που πρέπει να θυμόμαστε και εκείνα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από το Μουντιάλ που μόλις τελείωσε, ένα από...

Το απίστευτο μωσαϊκό εθνοτήτων της Ουκρανίας

Το απίστευτο μωσαϊκό εθνοτήτων της Ουκρανίας

by Θανάσης Αντωνίου
March 8, 2022
0

Ένα νέο βιβλίο μας βοηθάει να γνωρίσουμε καλύτερα τη δοκιμαζόμενη χώρα, αλλά και να διαπιστώσουμε ότι η εθνοτική πανσπερμία αποδεικνύεται...

Όταν ο Πίρλο είπε όχι στα πετροδολάρια των σεΐχηδων

Όταν ο Πίρλο είπε όχι στα πετροδολάρια των σεΐχηδων

by Άλκης Φιτσόπουλος
September 11, 2024
0

Μια απίστευτη ιστορία όπως αναφέρεται στο βιβλίο του «Σκέφτομαι άρα παίζω» και όλη η στιχομυθία μιας υπέροχης άρνησης, που αξίζει...

H Πρωταπριλιάτικη φάρσα του BBC που άφησε ιστορία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

H Πρωταπριλιάτικη φάρσα του BBC που άφησε ιστορία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

by Αθηνά Φερεντίνου
March 31, 2025
0

Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λένε ψέματα, σκαρώνουν φάρσες και γελάνε με την καρδιά...

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022: Ήταν μια καλή χρονιά!

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022: Ήταν μια καλή χρονιά!

by Zeitgeist Team
August 25, 2022
0

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και εμπορική επιτυχία ολοκληρώθηκε το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022. Αυτός είναι ο...

Γνωρίστε τον Ηλεκτροβελονισμό

Γνωρίστε τον Ηλεκτροβελονισμό

by Zeitgeist Team
August 6, 2024
0

Μια πανάρχαια αποτελεσματική θεραπεία που έχει εξελιχθεί, φέρνει αποτελέσματα και έρχεται στο σπίτι σας.

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Άλκης Φιτσόπουλος

Tα ζόμπι των social media

Marieta Kondou

Μαριέττα Κόντου

Η διπολική μας ιδιοσυγκρασία και ο χειρότερος εαυτός μας

Εύη Νεοφώτιστου

Τι να κάνω όταν όλα γύρω μου καταρρέουν

Aggoules 300px

Αντώνιος Αγγουλές

Οι συμβουλές που σώζουν ζωές στα βουνά

Κωνσταντίνος Παντίδος

Να, γιατί έχουμε ανάγκη τα κατοικίδια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
January 30, 2021
0

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

by Zeitgeist Team
June 16, 2022
0

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Στιγμές Μάρθα Γκράχαμ στο Μέγαρο Μουσικής!

Στιγμές Μάρθα Γκράχαμ στο Μέγαρο Μουσικής!

November 19, 2025
Η Κατερίνα Μακρυγιάννη γιόρτασε στο Παρίσι 10 χρόνια δημιουργίας

Η Κατερίνα Μακρυγιάννη γιόρτασε στο Παρίσι 10 χρόνια δημιουργίας

November 19, 2025
Μια καμπάνια που επιβεβαιώνει ότι η Μόδα μπορεί να είναι Τέχνη 

Μια καμπάνια που επιβεβαιώνει ότι η Μόδα μπορεί να είναι Τέχνη 

November 19, 2025
Εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973 – 2023

Εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973 – 2023

November 14, 2025
Το άρτυμα που απογειώνει τη γεύση

Το άρτυμα που απογειώνει τη γεύση

November 14, 2025

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp