fbpx
Thursday, September 18, 2025
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • el
    • en
    • el
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Natu: Ο κήπος των απολαύσεων

Μόδεστος Κούρτης by Μόδεστος Κούρτης
June 4, 2021
in Food, Experience
Natu: Ο κήπος των απολαύσεων
16
SHARES
1.6k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το εστιατόριο με τον ομορφότερο, ίσως, κήπο της Αθήνας αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση γαστρονομικού κοσμοπολιτισμού, με την υπογραφή του καταξιωμένου Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε premium υλικά της Μεσογείου και εξωτικά καλούδια, αναδεικνύοντας τη μικρή ελληνική παραγωγή αλλά και τις πιο εμβληματικές πρώτες ύλες της Ιταλίας, η πρόταση του Natu (πρώην Museum Restaurant), στον ανεπανάληπτο κήπο του Μουσείου Γουλανδρή, υπηρετεί την απολαυστική εκδοχή της γαστρονομίας. Πιάτα σαν ζωγραφικοί πίνακες κάποιου ιμπρεσιονιστή, οι δημιουργίες του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου τέρπουν όλες τις αισθήσεις και με τις γενναίες ποσότητές τους δημιουργούν μια value for money αλλά και comfort συνθήκη, κάτι στο οποίο καταφάσκει το καταπράσινο περιβάλλον.

Buratta με ψητά ροδάκινα και προσούτο

Ανοικτό από νωρίς το πρωί για πρωϊνό και brunch μέχρι αργά το βράδυ για γεύμα ή δείπνο, το μενού του all day αυτού χώρου αποφεύγει τις παγίδες του εντυπωσιασμού και του πειραματισμού, διατηρώντας όμως ψηλά το φρόνημα της γαστρονομίας. Πόσο ψηλά; Τόσο ώστε η κουζίνα να τολμά, διασφαλίζοντας όμως τα νώτα της και παίρνοντας ρίσκα, όχι παραπάνω από όσα μπορεί να φιλοξενήσει ένας all day χώρος που σερβίρει ταυτόχρονα την οικογένεια μετά από τη βόλτα στο κέντρο της Κηφισιάς, αλλά και τους υποψιασμένους γαστρογνώστες που θέλουν να εξερευνήσουν την κουζίνα του Σκαρμούτσου. Κάπως έτσι ο κατάλογος περιλαμβάνει εμβληματικά υλικά, συνταγές και τεχνικές από όλο τον πλανήτη, από την Κίνα και την Ιαπωνία, μέχρι την Αυστραλία και το Περού. Σεβίτσε, καρπάτσιο,  Black Angus, Presa από πιστοποιημένο Μαύρο Χοίρο της Ιβηρικής Χερσονήσου και πολύχρωμα λαχανικά από κάθε γωνιά της Γης, δίνουν το στίγμα μιας πληθωρικής πρότασης που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Cacio e pepe: spaghettini με παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης και φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα

Τα Bao Bun με ψητή πάπια μαριναρισμένη σε satay sauce, καρότο, πράσο, αγγούρι, ginger και γλυκόξινη σάλτσα με δαμάσκηνο, διαθέτουν την απαιτούμενη γευστική ένταση, ενώ τα Spring Roll με γαρίδα σε φύλλο de brick με καρότο, κινέζικο λάχανο, magnetout και honey sesame soy sauce είναι τέλεια και χορταστικά, μέσα στην απλότητά τους. Η λευκή καλοκαιρινή τρούφα είναι ένα υλικό που πρωταγωνιστεί σε αρκετά πιάτα, στην Pinsa όμως (η αρχαία ιταλική πίτσα) με τομάτα San Marzano και μοτσαρέλα fior di latte, έχει δώσει ένα καλοκαιρινό hit στο εξεζητημένο finger food. Η Buratta με ψητά ροδάκινα, τραγανό προσούτο, φρέσκο βασιλικό και καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης παίζει επιτυχημένα με τις δυναμικές αντιπαραθέσεις του φρουτώδους με το καπνιστό. Το  αλαβάστρινο φρέσκο καλκάνι ψητό με miso, πουρέ λευκής μελιτζάνας, γλασαρισμένα baby καρότα και σπιρτόζικο σπανάκι με σόγια και μαύρο σουσάμι, δίνει μια πολύ ικανοποητική στιγμή μοντέρνου ιαπωνισμού, ενώ το φιλέτο της σφυρίδας με τον πουρέ ψητής σελινόριζας, καραμελωμένα σπαράγγια και αλμύρες αξιολογήθηκε ως άνω του μέσου όρου.

Στα συν η ολοκληρωμένη οινική λίστα και οι επιλεγμένες ετικέτες αποσταγμάτων, αλλά και τα ευφάνταστα και πρωτότυπα κοκτέιλ που κινούνται στο ίδιο πνεύμα κοσμοπολιτισμού με το φαγητό.

Όλα αυτά ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά ή δίπλα στην ατμοσφαιρική λίμνη με τα νούφαρα ή κάτω από τον κέδρο του Λιβάνου και τα κυπαρίσσια, συγκροτούν μια απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία, παρά την κοσμική αύρα που, εύλογα, περικυκλώνει τον χώρο.

Natu: Λεβίδου 13, Κηφισιά 

Tags: ΓαστρονομίαΙταλίαΚουζίναΕστιατόρια
Previous Post

Τα αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα ενός καλλιτέχνη

Next Post

Ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι ξεκίνησε από τη Ρόδο

Next Post
Ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι ξεκίνησε από τη Ρόδο

Ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι ξεκίνησε από τη Ρόδο

croatia-vrana_1

Κατερίνα Βρανά: «Οι πολιτικοί πάνε να φάνε τη δουλειά μας!»

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Ο Ντεριντά και ο Μποντριγιάρ για την 11η Σεπτεμβρίου 2001

Ο Ντεριντά και ο Μποντριγιάρ για την 11η Σεπτεμβρίου 2001

by Θανάσης Αντωνίου
September 9, 2025
0

Οι δύο κορυφαίοι Γάλλοι φιλόσοφοι και διανοητές της σύγχρονης εποχής δίνουν απαντήσεις στο «γιατί;» της αδιανόητης φρίκης που έζησε η...

H ιστορία των θρυλικών The Last Drive μέσα από δύο νέες εκδόσεις

H ιστορία των θρυλικών The Last Drive μέσα από δύο νέες εκδόσεις

by Zeitgeist Team
November 21, 2023
0

Δύο ξεχωριστές εκδόσεις για τους Last Drive μόλις κυκλοφόρησαν (εκδ. Οξύ), αναδεικνύοντας την αξία του συγκροτήματος, μέσα από κείμενα, αναλύσεις,...

Είδαμε τις «Δυσαρμονίες», μια μικρή, ευχάριστη έκπληξη

Είδαμε τις «Δυσαρμονίες», μια μικρή, ευχάριστη έκπληξη

by Άλκης Φιτσόπουλος
February 9, 2023
0

Μια λιτή παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες και καταιγιστικά μηνύματα για τα Media, την κατασκευή της πραγματικότητας και της αλήθειας που...

Η επανάσταση της καλύβας

Η επανάσταση της καλύβας

by Zeitgeist Team
January 22, 2025
0

Ο ορισμός της πολυτέλειας αλλάζει. Η ησυχία, η ηρεμία, η ζωή μέσα στη φύση και σε μια μοντέρνα καλύβα φαντάζουν...

Επιχείρηση: «Χρυσή Σφυρίχτρα»

Επιχείρηση: «Χρυσή Σφυρίχτρα»

by Άλκης Φιτσόπουλος
January 8, 2025
0

Συμπεράσματα και διδάγματα από το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαιτητικής διαφθοράς στην Πορτογαλία και σκέψεις για το τι μπορεί να γίνει στην...

10 πασχαλινά tips μαγειρικής που δεν υπάρχουν στον τσελεμεντέ

10 πασχαλινά tips μαγειρικής που δεν υπάρχουν στον τσελεμεντέ

by Zeitgeist Team
April 14, 2025
0

Περισσότερη γεύση, λιγότερος κόπος, με αυτές εδώ τις έξυπνες συμβουλές που θα απογειώσουν τις μαγειρικές σας ικανότητες και θα κάνουν...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Άλκης Φιτσόπουλος

Tα ζόμπι των social media

Marieta Kondou

Μαριέττα Κόντου

Η διπολική μας ιδιοσυγκρασία και ο χειρότερος εαυτός μας

Εύη Νεοφώτιστου

Τι να κάνω όταν όλα γύρω μου καταρρέουν

Aggoules 300px

Αντώνιος Αγγουλές

Οι συμβουλές που σώζουν ζωές στα βουνά

Κωνσταντίνος Παντίδος

Να, γιατί έχουμε ανάγκη τα κατοικίδια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

25 διαφημιστικά σλόγκαν που άφησαν εποχή

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
January 30, 2021
0

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

10 διάσημα τουρκικά τραγούδια που είναι ελληνικά

by Zeitgeist Team
June 16, 2022
0

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ταξίδια για σπορ

Ταξίδια για σπορ

September 18, 2025
Ο Κ. Π. Καβάφης όπως δεν τον γνωρίσαμε ποτέ

Ο Κ. Π. Καβάφης όπως δεν τον γνωρίσαμε ποτέ

September 12, 2025
10 νέες θεατρικές παραστάσεις που θα συζητηθούν φέτος!

10 νέες θεατρικές παραστάσεις που θα συζητηθούν φέτος!

September 12, 2025
Πήλιο, ένας προορισμός για όλες τις εποχές

Πήλιο, ένας προορισμός για όλες τις εποχές

September 12, 2025
Οι φίλοι των φύλλων

Οι φίλοι των φύλλων

September 12, 2025

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp