fbpx
Thursday, July 7, 2022
No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • English
  • Greek
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets
  • English
  • Greek
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Zeitgeist

Natu: Ο κήπος των απολαύσεων

Μόδεστος Κούρτης by Μόδεστος Κούρτης
June 4, 2021
in Food, Experience
Natu: Ο κήπος των απολαύσεων
12
SHARES
1.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το εστιατόριο με τον ομορφότερο, ίσως, κήπο της Αθήνας αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση γαστρονομικού κοσμοπολιτισμού, με την υπογραφή του καταξιωμένου Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε premium υλικά της Μεσογείου και εξωτικά καλούδια, αναδεικνύοντας τη μικρή ελληνική παραγωγή αλλά και τις πιο εμβληματικές πρώτες ύλες της Ιταλίας, η πρόταση του Natu (πρώην Museum Restaurant), στον ανεπανάληπτο κήπο του Μουσείου Γουλανδρή, υπηρετεί την απολαυστική εκδοχή της γαστρονομίας. Πιάτα σαν ζωγραφικοί πίνακες κάποιου ιμπρεσιονιστή, οι δημιουργίες του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου τέρπουν όλες τις αισθήσεις και με τις γενναίες ποσότητές τους δημιουργούν μια value for money αλλά και comfort συνθήκη, κάτι στο οποίο καταφάσκει το καταπράσινο περιβάλλον.

Buratta με ψητά ροδάκινα και προσούτο

Ανοικτό από νωρίς το πρωί για πρωϊνό και brunch μέχρι αργά το βράδυ για γεύμα ή δείπνο, το μενού του all day αυτού χώρου αποφεύγει τις παγίδες του εντυπωσιασμού και του πειραματισμού, διατηρώντας όμως ψηλά το φρόνημα της γαστρονομίας. Πόσο ψηλά; Τόσο ώστε η κουζίνα να τολμά, διασφαλίζοντας όμως τα νώτα της και παίρνοντας ρίσκα, όχι παραπάνω από όσα μπορεί να φιλοξενήσει ένας all day χώρος που σερβίρει ταυτόχρονα την οικογένεια μετά από τη βόλτα στο κέντρο της Κηφισιάς, αλλά και τους υποψιασμένους γαστρογνώστες που θέλουν να εξερευνήσουν την κουζίνα του Σκαρμούτσου. Κάπως έτσι ο κατάλογος περιλαμβάνει εμβληματικά υλικά, συνταγές και τεχνικές από όλο τον πλανήτη, από την Κίνα και την Ιαπωνία, μέχρι την Αυστραλία και το Περού. Σεβίτσε, καρπάτσιο,  Black Angus, Presa από πιστοποιημένο Μαύρο Χοίρο της Ιβηρικής Χερσονήσου και πολύχρωμα λαχανικά από κάθε γωνιά της Γης, δίνουν το στίγμα μιας πληθωρικής πρότασης που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Cacio e pepe: spaghettini με παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης και φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα

Τα Bao Bun με ψητή πάπια μαριναρισμένη σε satay sauce, καρότο, πράσο, αγγούρι, ginger και γλυκόξινη σάλτσα με δαμάσκηνο, διαθέτουν την απαιτούμενη γευστική ένταση, ενώ τα Spring Roll με γαρίδα σε φύλλο de brick με καρότο, κινέζικο λάχανο, magnetout και honey sesame soy sauce είναι τέλεια και χορταστικά, μέσα στην απλότητά τους. Η λευκή καλοκαιρινή τρούφα είναι ένα υλικό που πρωταγωνιστεί σε αρκετά πιάτα, στην Pinsa όμως (η αρχαία ιταλική πίτσα) με τομάτα San Marzano και μοτσαρέλα fior di latte, έχει δώσει ένα καλοκαιρινό hit στο εξεζητημένο finger food. Η Buratta με ψητά ροδάκινα, τραγανό προσούτο, φρέσκο βασιλικό και καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης παίζει επιτυχημένα με τις δυναμικές αντιπαραθέσεις του φρουτώδους με το καπνιστό. Το  αλαβάστρινο φρέσκο καλκάνι ψητό με miso, πουρέ λευκής μελιτζάνας, γλασαρισμένα baby καρότα και σπιρτόζικο σπανάκι με σόγια και μαύρο σουσάμι, δίνει μια πολύ ικανοποητική στιγμή μοντέρνου ιαπωνισμού, ενώ το φιλέτο της σφυρίδας με τον πουρέ ψητής σελινόριζας, καραμελωμένα σπαράγγια και αλμύρες αξιολογήθηκε ως άνω του μέσου όρου.

Στα συν η ολοκληρωμένη οινική λίστα και οι επιλεγμένες ετικέτες αποσταγμάτων, αλλά και τα ευφάνταστα και πρωτότυπα κοκτέιλ που κινούνται στο ίδιο πνεύμα κοσμοπολιτισμού με το φαγητό.

Όλα αυτά ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά ή δίπλα στην ατμοσφαιρική λίμνη με τα νούφαρα ή κάτω από τον κέδρο του Λιβάνου και τα κυπαρίσσια, συγκροτούν μια απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία, παρά την κοσμική αύρα που, εύλογα, περικυκλώνει τον χώρο.

Natu: Λεβίδου 13, Κηφισιά 

Tags: ΓαστρονομίαΙταλίαΚουζίναΕστιατόρια
Previous Post

Τα αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα ενός καλλιτέχνη

Next Post

Ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι ξεκίνησε από τη Ρόδο

Next Post
Ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι ξεκίνησε από τη Ρόδο

Ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι ξεκίνησε από τη Ρόδο

croatia-vrana_1

Κατερίνα Βρανά: «Οι πολιτικοί πάνε να φάνε τη δουλειά μας!»

Follow Us!

Κατηγορίες

Σας Προτείνουμε

Τα 8 μυστικά του γυναικείου Business Casual

Τα 8 μυστικά του γυναικείου Business Casual

by Βανέσα Αποστολίδου
March 29, 2021
0

Δεν μετράει μόνο η εμφάνιση, μετράει και η αμφίεση. Ειδικά όταν πρόκειται για τη γυναικεία «στολή εργασίας» στο γραφείο, όπου...

Αυτό ήταν το πραγματικό Sin City

Αυτό ήταν το πραγματικό Sin City

by Zeitgeist Team
February 9, 2022
0

Λος Άντζελες πριν από ακριβώς έναν αιώνα. Εκεί που ο νόμος δεν είχε καμία ισχύ και η πραγματικότητα ήταν μοιραίο...

O forever young Νιλ Γιάνγκ

O forever young Νιλ Γιάνγκ

by Θανάσης Αντωνίου
March 2, 2022
0

Γάμος το 2018 με την Ντάριλ Χάννα στα 73 του. Νέος δίσκος πέρυσι, στα 76 του. Διαμάχη με το Spotify...

Τα όρθια χιλιόμετρα της εξέλιξης

Τα όρθια χιλιόμετρα της εξέλιξης

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 21, 2020
0

Οι ουρανοξύστες, το άλλοτε σύμβολο της οικονομικής δύναμης έχει επιστρέψει απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Σήμερα συμβολίζουν τη ζωή,...

Οι νέες τάσεις στο φαγητό και οι 3 λέξεις που αξίζει να συγκρατήσετε

Οι νέες τάσεις στο φαγητό και οι 3 λέξεις που αξίζει να συγκρατήσετε

by Θανάσης Αντωνίου
December 30, 2021
0

Συγκρατήστε αυτές τις λέξεις: «ταντούνι», «itameshi», «προβατίνα». Αν όχι και οι τρεις, σίγουρα κάποια από αυτές θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα...

Ζωγραφικά αριστουργήματα εν λευκώ

Ζωγραφικά αριστουργήματα εν λευκώ

by Zeitgeist Team
April 4, 2021
0

Το λευκό της λάμψης, της επιτυχίας, του ονείρου, της ησυχίας, του φωτός. Το πιο άχρωμο χρώμα δείχνει διαφορετικά στα χέρια...

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

OPINION LEADERS

Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη λένε

Ιφιγένεια Παγωμένου

Γιατί όλοι μιλούν για την Εκπαίδευση STEM;

Thanasis-Antoniou 300px

Θανάσης Αντωνίου

Elvis για πάντα!

Εύη Νεοφώτιστου

Η hi tech θεραπεία που νικάει τις φοβίες

Άλκης Φιτσόπουλος

Η εποχή των μάνατζερ

Αθηνά Φερεντίνου

Από την διαπόμπευση στο #cancel

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

Η θεωρία του Αϊνστάιν για την ευτυχία

by Zeitgeist Team
November 5, 2021
0

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι παράδειγμα ηλιθιότητας»

by Χαράλαμπος Νικόπουλος
December 4, 2020
0

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τσιτσιπάς;

by Παντελής Περιβολάρης
March 12, 2021
0

Το ταπεινό φυτό που αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό!

Το ταπεινό φυτό που αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό!

by Zeitgeist Team
July 22, 2021
0

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μόνο μέσα από τις δυσκολίες γίνεσαι καλύτερος»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μόνο μέσα από τις δυσκολίες γίνεσαι καλύτερος»

by Zeitgeist Team
February 25, 2021
0

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα Κυπο-Θεατρικά του Νίκου Κυπουργού

Τα Κυπο-Θεατρικά του Νίκου Κυπουργού

July 6, 2022
Ανάπλαση – ανάσα στο Κουκάκι

Ανάπλαση – ανάσα στο Κουκάκι

July 5, 2022
Στα Prince Oliver το καλοκαίρι είναι πάντοτε γιορτή!

Στα Prince Oliver το καλοκαίρι είναι πάντοτε γιορτή!

July 5, 2022
Στην υπηρεσία της υποταγής

Στην υπηρεσία της υποταγής

July 5, 2022
Elvis για πάντα!

Elvis για πάντα!

July 5, 2022

ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Alkis4_circle 300

Άλκης Φιτσόπουλος

Antoniou_circle 300

Θανάσης Αντωνίου

Pantidos_circle 300

Κωνσταντίνος Παντίδος

Bouniseas_circle 300

Πέτρος Βουνισέας

Πέτρος Θ. Πιζάνιας

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Nikolopoulos_circle 300

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Αντώνιος Αγγουλές

Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

About Ταυτότητα

Zeitgeist © Copyright 2021. All rights reserved.

Designed & Developed by Neurosynthesis &  D4

No Result
View All Result
  • News
    • Pop Up
    • Business
    • Sports
    • Auto & Moto
    • Tech
    • Politics
    • Retro-Vintage
    • Society
    • Choice
  • People
    • Story
    • Interview
    • Adventure
    • Opinion
  • Culture
    • Art
    • Theater
    • Screen
    • Photography
    • Books & Editions
    • Music
  • Style
    • Fashion
    • Beauty & Grooming
    • Watch
  • Design
    • Architecture
    • Industrial
    • Interior
    • Typography
    • Creativity
    • Craftsmanship
  • Fine Life
    • Food
    • Wine & Spirits
    • Travel
    • Eclecticism
    • Experience
  • Wellness
    • Health
    • Fitness
    • Psychology
    • Sex
    • Nutrition
    • Relationships
    • Spirituality
    • Pets

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

ZeitGeist PopUp