Το εστιατόριο με τον ομορφότερο, ίσως, κήπο της Αθήνας αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση γαστρονομικού κοσμοπολιτισμού, με την υπογραφή του καταξιωμένου Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Ισορροπώντας ανάμεσα σε premium υλικά της Μεσογείου και εξωτικά καλούδια, αναδεικνύοντας τη μικρή ελληνική παραγωγή αλλά και τις πιο εμβληματικές πρώτες ύλες της Ιταλίας, η πρόταση του Natu (πρώην Museum Restaurant), στον ανεπανάληπτο κήπο του Μουσείου Γουλανδρή, υπηρετεί την απολαυστική εκδοχή της γαστρονομίας. Πιάτα σαν ζωγραφικοί πίνακες κάποιου ιμπρεσιονιστή, οι δημιουργίες του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου τέρπουν όλες τις αισθήσεις και με τις γενναίες ποσότητές τους δημιουργούν μια value for money αλλά και comfort συνθήκη, κάτι στο οποίο καταφάσκει το καταπράσινο περιβάλλον.Ανοικτό από νωρίς το πρωί για πρωϊνό και brunch μέχρι αργά το βράδυ για γεύμα ή δείπνο, το μενού του all day αυτού χώρου αποφεύγει τις παγίδες του εντυπωσιασμού και του πειραματισμού, διατηρώντας όμως ψηλά το φρόνημα της γαστρονομίας. Πόσο ψηλά; Τόσο ώστε η κουζίνα να τολμά, διασφαλίζοντας όμως τα νώτα της και παίρνοντας ρίσκα, όχι παραπάνω από όσα μπορεί να φιλοξενήσει ένας all day χώρος που σερβίρει ταυτόχρονα την οικογένεια μετά από τη βόλτα στο κέντρο της Κηφισιάς, αλλά και τους υποψιασμένους γαστρογνώστες που θέλουν να εξερευνήσουν την κουζίνα του Σκαρμούτσου. Κάπως έτσι ο κατάλογος περιλαμβάνει εμβληματικά υλικά, συνταγές και τεχνικές από όλο τον πλανήτη, από την Κίνα και την Ιαπωνία, μέχρι την Αυστραλία και το Περού. Σεβίτσε, καρπάτσιο, Black Angus, Presa από πιστοποιημένο Μαύρο Χοίρο της Ιβηρικής Χερσονήσου και πολύχρωμα λαχανικά από κάθε γωνιά της Γης, δίνουν το στίγμα μιας πληθωρικής πρότασης που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Τα Bao Bun με ψητή πάπια μαριναρισμένη σε satay sauce, καρότο, πράσο, αγγούρι, ginger και γλυκόξινη σάλτσα με δαμάσκηνο, διαθέτουν την απαιτούμενη γευστική ένταση, ενώ τα Spring Roll με γαρίδα σε φύλλο de brick με καρότο, κινέζικο λάχανο, magnetout και honey sesame soy sauce είναι τέλεια και χορταστικά, μέσα στην απλότητά τους. Η λευκή καλοκαιρινή τρούφα είναι ένα υλικό που πρωταγωνιστεί σε αρκετά πιάτα, στην Pinsa όμως (η αρχαία ιταλική πίτσα) με τομάτα San Marzano και μοτσαρέλα fior di latte, έχει δώσει ένα καλοκαιρινό hit στο εξεζητημένο finger food. Η Buratta με ψητά ροδάκινα, τραγανό προσούτο, φρέσκο βασιλικό και καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης παίζει επιτυχημένα με τις δυναμικές αντιπαραθέσεις του φρουτώδους με το καπνιστό. Το αλαβάστρινο φρέσκο καλκάνι ψητό με miso, πουρέ λευκής μελιτζάνας, γλασαρισμένα baby καρότα και σπιρτόζικο σπανάκι με σόγια και μαύρο σουσάμι, δίνει μια πολύ ικανοποητική στιγμή μοντέρνου ιαπωνισμού, ενώ το φιλέτο της σφυρίδας με τον πουρέ ψητής σελινόριζας, καραμελωμένα σπαράγγια και αλμύρες αξιολογήθηκε ως άνω του μέσου όρου.
Στα συν η ολοκληρωμένη οινική λίστα και οι επιλεγμένες ετικέτες αποσταγμάτων, αλλά και τα ευφάνταστα και πρωτότυπα κοκτέιλ που κινούνται στο ίδιο πνεύμα κοσμοπολιτισμού με το φαγητό.
Όλα αυτά ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά ή δίπλα στην ατμοσφαιρική λίμνη με τα νούφαρα ή κάτω από τον κέδρο του Λιβάνου και τα κυπαρίσσια, συγκροτούν μια απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία, παρά την κοσμική αύρα που, εύλογα, περικυκλώνει τον χώρο.